Vukićević: Sve više mladih dobija moždani udar

Direktorka Specijalne bolnice "Sveti Sava" Marjana Vukićević izjavila je da sve više mladih dobija moždani udar i dodala da najmlađi pacijent te ustanove ima 23 godine.
Vukićević: Sve više mladih dobija moždani udar
Foto: Pixabay
"Taj mladić je dobio moždani udar nakon udesa i nije imao pridružene bolesti, što je uglavnom uzrok moždanog udara, a mladi često ne leče, na primer, šećernu bolest u ranoj fazi", kazala je Vukićević za RTS.
Takođe je rekla da vremenske prilike utiču na pojavu moždanog udara, jer se sa naglim zahlađenjem sužavaju krvni sudovi i dolazi do skoka krvnog pritiska koji je jedan od faktora rizika za moždani udar.
Dodala je da su dva odeljenja u toj bolnici u kovid sistemu i da tu trenutno boravi 15 pacijenata sa blagom kliničkom slikom.
  • gaga

    10.01.2023 14:42
    ovo je danak nezdravoj sredini, hrani i vodi koje svaki dan konzumiramo
  • Blago nama

    10.01.2023 12:16
    To je od dobrog zivota...
  • Лана

    10.01.2023 11:39
    Smarate
    Komšinica, godinu dana pre pojave korone, sa 35. godina je imala blaži moždani. Da nije možda njoj kriva vakcina koju je primila kao beba?
    Ajde, antivakseri vratite se u rupu iz koje ste izašli i ostavite više normalan svet na miru. To što mladi žive pod neviđenim stresom i borbom za opstanak, ishrana -brza hrana, gazirani sokovi, 24/7 u automobilima, 24/7 u stolici, život u sve zagađenij okim gradovima ...birajte, gospodo, razlog zašto sve mlađi obolevamo i obolevaćemo još više od do sada nepoznatih bolesti i zamislite nema veze sa nijednom vakcinom niti će.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).