Pčelinji otrov se prodaje za 70.000 dolara

Pčelinji otrov, veoma cenjen u farmaceutskoj industriji, bez problema se u SAD može prodati za neverovatnu sumu od 70.000 dolara po kilogramu.
Pčelinji otrov, veoma cenjen u farmaceutskoj industriji, bez problema se u SAD može prodati za neverovatnu sumu od 70.000 dolara po kilogramu.

Pčelar iz BiH Sulejman Jakupović bavi se proizvodnjom tog dragocenog otrova koji će, ukoliko mu se planovi ostvare, plasirati na američko tržište, piše "Dnevni avaz".

On je kazao da između 15.000 i 20.000 pčela ubodom daje samo jedan gram ovog otrova.

U vlasništvu ima 300 pčelinjih društava, do sada je prikupio 200 grama pčelinjeg otrova, a namerava da sakupi i izveze desetak kilograma, čija je vrednost 700.000 dolara.

Pčelinji otrov je čist proizvod organizma pčela, štiti kapilare, povećava priticanje krvi ka obolelom organu i smanjuje bolove. Daje odlične rezultate u lečenju čak 40 različitih autoimunih bolesti, a naročito kada je reč o multipla sklerozi, psorijazi, reumi, artritisu...

"Poslao sam uzorke u Ameriku i dobio odgovor da su odgovarajućeg kvaliteta. U ovom poslu sarađujem s kooperantima iz Banje Luke i Sarajeva. Planiram da sam prikupim oko pet kilograma pčelinjeg otrova, a moji kooperanti još toliko. Otrov sakupljamo uz pomoć savremenih stimulatorskih ploča koje se postavljaju u košnice. Zahvaljujući tom postupku, pčele ne gube žaoku i ostaju žive", objašnjava pčelar Jakupović.

  • Benet b.

    29.07.2014 12:40
    p. otrov
    2103953
  • ivan

    21.04.2013 18:04
    pčelinji otrov i sakupljanje
    Iz Hrvatske sam, Pčelinji otzrov sakupljam već 25 godina, još 1988 godine sem izradio prvi skupljač pčelinjeg otrova ESPO 1988, kopiran je nekoliko puta, pa ga je kopirao i dotićni gospodin. Toćni su navodi o cijeni kilograma otrova. Mislim da da ga nije skupio puno jer podaci koje daje o kolićini otrova po košnici nisu točni.Ako želite vidjeti kako se skuplja pčelinji otrov u youtube upišite broj 2103953 pa poglrdajtr. Lijep pozdrav sretnapcela@gmail.com

    face book sretna pčela

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.