FOTO: Putuje svetom i posećuje decu sa istim retkim oboljenjem

Britanac Jono Lankaster (30) boluje od retkog genetskog poremećaja pod nazivom Trečer-Kolinsov sindrom, bolesti koja izaziva deformitet kostiju lica i onemogućava potpuni razvoj lobanje, vilice i jagodičnih kostiju.
Britanac Jono Lankaster (30) boluje od retkog genetskog poremećaja pod nazivom Trečer-Kolinsov sindrom, bolesti koja izaziva deformitet kostiju lica i onemogućava potpuni razvoj lobanje, vilice i jagodičnih kostiju.

Ovaj poremećaj pogađa tek jedno od 10.000 novorođenčadi. Jono je odlučio da svoj život posveti misiji upoznavanja dece sa istim poremećajem koji ima i on, kako bi ih ohrabrio i pokazao im da nisu jedini.

Sredinom novembra je posetio Australiju kako bi upoznao dvogodišnjeg Zakarija koji boluje od istog poremećaja. Zakarijeva majka ga je pronašla preko Facebooka i odlučila da ga kontaktira.

"Jono je za nas velika zvezda i inspiracija. Kad je rekao da dolazi u Australiju, znala sam da ga moramo upoznati i bilo nam je drago da Zak ima priliku da upozna nekog kao što je on", kazala je dečakova majka.

Pored Zaka, Jono je posetu Australiji iskoristio da se susretne i sa drugom decom koja boluju od ovog poremećaja, u nadi da će ih inspirisati da žive ispunjene i srećne živote.

Posetio je i Novi Zeland, a fotografije sa druženja redovno objavljuje na svom Facebook i Twitter profilu.

"Voleo bih da sam kao dete imao priliku da upoznam nekog kao što sam ja danas, nekoga ko ima posao, partnera i srećan život i ko bi mi rekao da isto to i ja mogu postići jednog dana", objasnio je Jono.

  • 10.12.2014 10:50
    xy
    svaka čast čoveku!!! Bravo!!!! Nije se sakrio u mišju rupu nego živi i još pomaže drugima!!! Bravo za ljudinu!
  • vbj

    10.12.2014 07:33
    Čovek
    Bravo Čoveče.
  • 10.12.2014 07:23
    Kad sam procitao naslov pomislih da se radi o Vulinu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.