Možete je jesti toplu za večeru, a ostatak sačuvati za naredno jutro i tako obezbediti dva obroka, uz dodatak nekih namirnica koje volite.
Sastojci:
250g kora za pitu
300g svežeg spanaća
200g feta sira (ili drugog sira po izboru)
4 jaja
150ml pavlake za kuvanje
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Mleveni muskatni oraščić (opciono)
Uputstvo:
Priprema spanaća: Operati i ocediti svež spanać. U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, propržiti spanać u malo maslinovog ulja dok ne omekša. Ocediti višak tečnosti i ostaviti da se ohladi.
Priprema luka i belog luka: Sitno iseckati crni i beli luk. Propržiti ih na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
Priprema fila: U velikoj činiji, razbiti jaja i umutiti ih. Dodati pavlaku za kuvanje i dobro promešati. Dodati proprženi crni i beli luk, oceđeni spanać i izmrvljeni feta sir. Po ukusu dodati so, biber i mleveni muskatni oraščić. Sve dobro promešajte.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzmite okrugli pleh za pitu (prečnika oko 25-30 cm) i obložite ga papirom za pečenje.
Stavite prvu koru na dno pleha, a zatim je premažite sa malo maslinovog ulja. Dodajte još jedan sloj kore i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore.
Sipajte pripremljeni fil u pleh preko kora. Poravnajte površinu.
Pečenje: Stavi pitu u prethodno ugrejanu rernu i pecite je oko 30-35 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Posluživanje: Izvadite pitu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Servirajte je dok je još topla.
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Sremac
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar