Sastojci:
– 500 g pilećeg mesa (najbolje belo meso ili bataci)
– 1 veći krompir
– 2 šargarepe
– 1 peršun (koren i listovi)
– 1 manji celer (koren)
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 l vode
– 1 l pileće supe (može i kocka rastvorena u vodi)
– 200 ml kisele pavlake
– 2 kašike brašna
– 1 žumance
– 2-3 kašike ulja ili maslaca
– so i biber po ukusu
– lovorov list (opciono)
– sok od jednog limuna
Priprema:
Pileće meso operite, isecite na manje komade i stavite u lonac sa vodom. Kuvajte dok ne postane mekano. Kada bude kuvano, izvadite meso i sačuvajte vodu u kojoj se kuvalo.
Krompir, šargarepu, peršun i celer očistite i isecite na sitne kockice. Crni luk sitno iseckajte.
U drugom loncu zagrejte ulje ili maslac i dodajte iseckani crni luk. Pržite dok ne postane staklast. Dodajte brašno i pržite uz stalno mešanje dok ne postane svetlo smeđe boje, piše City Magazine.
Polako dodajte vodu u kojoj se kuvalo meso i pileću supu, stalno mešajući da se ne stvore grudvice.
Dodajte iseckano povrće i kuvano pileće meso. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Priprema zaprške:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, žumance i sok od limuna. Dobro izmešajte. Dodajte nekoliko kašika vrele čorbe u smesu sa pavlakom i zatim lagano umešajte sve u čorbu.
Dodajte so, biber i lovorov list po ukusu. Kuvajte još pet do 10 minuta uz povremeno mešanje.
Poslužite toplu čorbu sa posutim svežim peršunom.
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 2
Goran
mile
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar