Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta

Palačinske od svežeg sira, poznate kao sirniki, savršen su brzi doručak ili desert kada želite nešto slatko.
Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta
Foto: Screenshot (Youtube/Pivokosa)
Služene sa domaćim džemom, čokoladnim namazom, medom, bobičastim voćem i kašikom pavlake, postaju prava poslastica, piše Index.hr.
 
Sirniki, poznati i kao tvorog, tradicionalno su jelo istočnoevropske kuhinje, posebno popularno u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji. 
To su male, punačke palačinke čiji je glavni sastojak sveži sir, što im daje jedinstvenu teksturu i blago kiseli ukus. 
 
Pripremaju se generacijama kao obilni doručak ili slatki desert, a svaki region ima svoju malu tajnu za savršene sirnike.
 
Vreme pripreme je samo 15 minuta. Recept je jednostavan za pripremu i dovoljno je za 4 porcije.
Sastojci:
  • sveži sir
  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • glatko brašno
  • so
  • ulje ili puter za prženje
Priprema
 
U činiji dobro pomešajte sveži sir. Dodajte jaja, šećer, vanilin šećer, so i brašno. Ukratko mešajte dok se svi sastojci ne sjedine u gustu smesu.
 
Zagrejte puter ili ulje u tiganju. Kutlačom zagrebite malu količinu pripremljene smese i stavite je na vruć tiganj, formirajući male palačinke. Ostavite dovoljno prostora između svake palačinke da se ne lepe.
 
Pržite palačinke kratko sa svake strane, oko dva do tri minuta, dok ne porumene.
 
Pečene čizkejkove izvadite na tanjir obložen papirnim ubrusima da upiju višak masnoće.
 
Čizkejkovi se tradicionalno služe topli, preliveni pavlakom i džemom po izboru.
 
Takođe se dobro slažu sa svežim voćem, medom ili čokoladnim namazom.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.