Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane

Lagani, kremasti potaž od karfiola i praziluka pravo je rešenje kada želite nešto hranljivo, brzo i ukusno, a da nije ni od brokolija ni od bundeve.
Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sastojci:
 
1 glavica karfiola (oko 600 g)
 
1 veći praziluk
 
2 čena belog luka
 
1 krompir
 
1 kašika maslinovog ulja ili putera
 
1 litar povrtnog bujona
 
So, biber po ukusu
 
Po želji: malo pavlake ili mleka
Priprema:
 
Praziluk iseći na kolutove i propržiti ga na ulju ili puteru zajedno sa belim lukom. Kada omekša, dodati karfiol i krompir sečene na komade, pa naliti bujonom. Kuvati dvadesetak minuta, dok povrće ne omekša. Zatim sve izblendirati štapnim mikserom dok se ne dobije glatka tekstura. Po želji dodati pavlaku ili mleko i začiniti solju i biberom.

Kremast, blag i mirisan - ovaj potaž lako može postati jesenji favorit.

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.