U pitanju je pravi klasik, koji se pravi brzo, izdašan je i savršen za sve prilike.
															
                                
                                
                                
                                
							
							
	Sastojci:
	 
	- 300 g mlevenog keksa (plazma, petit beurre ili integralni)
	 
	- 100 g seckanih oraha (opciono)
	 
	- 100 g crne čokolade (ili više po ukusu)
	 
	- 100 ml mleka (biljno ili obično)
	 
	- 100 g putera ili kokosovog ulja
	 
	- 2–3 kašike meda, javorovog sirupa ili zaslađivača po izboru
	 
	- 2–3 kašike ruma (ili ekstrakta ruma)
							                                
							
                            
                            
                            
                            
                            
	Preliv (opciono):
	 
	- Još 50–100 g čokolade + 1 kašičica ulja za glazuru
	 
	Priprema:
	 
	1. U šerpi otopite puter, mleko, med i čokoladu dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite s vatre.
	 
	2. Dodajte rum, pa potom mleveni keks i orahe. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
	 
	3. Utisnite masu u pleh obložen papirom za pečenje (15×20 cm ili manji za deblje kocke).
	 
	4. Po želji, prelijte rastopljenom čokoladom za glazuru.
	 
	5. Ohladite 2–3h u frižideru (ili 30–40 min u zamrzivaču).
	 
	6. Isecite na kocke i poslužite.
                            
                            
								
								
							 
                            OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
                                Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
                            
							
							
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar