Cimet rolnice: Kako ih pripremiti?

Cimet rolnice su recept kome se uvek rado vraćamo dolaskom prvih hladnih i kišovitih jesenjih dana.
Cimet rolnice: Kako ih pripremiti?
Foto: Pixabay (ilustracija)

Mi vam donosimo recept kako da ih pripremite.

Sastojci za testo:
 
500 g brašna
 
250 ml toplog mleka
 
75 g šećera
 
75 g maslaca (otopljenog)
 
1 jaje
 
1 kesica suvog kvasca (7 g)
 
Prstohvat soli
Za fil:
 
100 g smeđeg šećera
 
2 kašike cimeta
 
50 g omekšalog maslaca
 
Za glazuru (po želji):
 
100 g krem sira
 
50 g maslaca
 
100 g šećera u prahu
 
Malo vanile i mleka da se dobije kremasta tekstura
Priprema:
 
U toplom mleku rastvorite kvasac sa kašičicom šećera i ostavite 5-10 minuta da se zapeni.
 
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte jaje, otopljen maslac i mleko sa kvascem. Zamesite glatko testo.
 
Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom 1-1,5 h da udvostruči volumen.
 
Razvucite testo u pravougaonik debljine oko 0,5 cm. Premažite ga omekšalim maslacem, pospite smeđim šećerom i cimetom.
 
Zarolajte testo sa duže strane u rolat i iseći na 12-15 komada.
 
Položite rolnice u podmazan kalup, pokrijte i ostavite još 30 minuta da narastu.
 
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25-30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
 
Ohladite malo, a zatim prelijte kremom od sira ako želite ekstra slatkoću i kremastu teksturu.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.