Sastojci:
- 300 g šampinjona (ili kombinacija gljiva po želji)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2–3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soja sosa (opciono - daje dubinu ukusa)
- 1 kašika svežeg peršuna (ili sušeni)
- So i biber po ukusu
- 1 kašika senfa (opciono)
- 2 kašike krem sira, pavlake ili maslaca (po izboru, za kremastu teksturu)
Priprema:
1. Iseckajte luk i beli luk, pa ih prodinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
2. Dodajte iseckane gljive i pržite dok ne ispari voda i počnu da se karamelizuju (10–15 minuta).
3. Dodajte so, biber, soja sos, peršun i (ako želite) senf. Sve kratko propržite još 1–2 minuta.
4. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.
5. Sve prebacite u blender ili koristite štapni mikser. Dodajte krem sir, pavlaku ili maslac po izboru i blendujte dok ne dobijete željenu glatku teksturu.
6. Po potrebi dodatno začinite, ohladite i čuvajte u frižideru do pet dana.
Saveti:
- Za vegansku verziju, koristite biljni margarin ili biljni krem sir.
- Odlično se slaže uz tostirani hleb, sveže začinsko bilje i kisele krastavce.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar