Ukusan dodatak doručku ili večeri: Jednostavna pašteta od gljiva

Evo jednostavnog i ukusnog recepta za paštetu od gljiva, koja se lako sprema i savršena je kao namaz za hleb, tost ili krekere.
Ukusan dodatak doručku ili večeri: Jednostavna pašteta od gljiva
Foto: Screenshot (Youtube/Culinary Ginger)
Sastojci:
 
- 300 g šampinjona (ili kombinacija gljiva po želji)
 
- 1 glavica crnog luka
 
- 2 čena belog luka
 
- 2–3 kašike maslinovog ulja
 
- 1 kašika soja sosa (opciono - daje dubinu ukusa)
 
- 1 kašika svežeg peršuna (ili sušeni)
 
- So i biber po ukusu
 
- 1 kašika senfa (opciono)
 
- 2 kašike krem sira, pavlake ili maslaca (po izboru, za kremastu teksturu)
Priprema:
 
1. Iseckajte luk i beli luk, pa ih prodinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
 
2. Dodajte iseckane gljive i pržite dok ne ispari voda i počnu da se karamelizuju (10–15 minuta).
 
3. Dodajte so, biber, soja sos, peršun i (ako želite) senf. Sve kratko propržite još 1–2 minuta.
 
4. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.
 
5. Sve prebacite u blender ili koristite štapni mikser. Dodajte krem sir, pavlaku ili maslac po izboru i blendujte dok ne dobijete željenu glatku teksturu.
 
6. Po potrebi dodatno začinite, ohladite i čuvajte u frižideru do pet dana.
Saveti:
 
- Za vegansku verziju, koristite biljni margarin ili biljni krem sir.
 
- Odlično se slaže uz tostirani hleb, sveže začinsko bilje i kisele krastavce.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.