Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom

Ako niste preterani ljubitelj džigerice, što pileće, što svinjske, to se možda promeni uz ovaj recept. Tajna je u kariju.
Čak i ako niste fan džigerice - probajte je na ovaj način: Pileća džigerica sa karijem i pire krompirom
Foto: Screenshot (Youtube/Always Yummy!)
Zbog svog specifičnog jakog ukusa, kari potpuno menja način na koji ste doživljavali ovo jelo. Još ako uz to ide pire krompir - pun pogodak.
Sastojci za džigericu:
 
- 500 g pileće džigerice (očišćene)
 
- 1 glavica crnog luka (seckana)
 
- 1 kašičica karija
 
- ½ kašičice dimljene paprike (opciono)
 
- 100 ml pavlake za kuvanje (ili neutralne pavlake)
 
- malo maslinovog ili suncokretovog ulja
 
- so, biber po ukusu
 
- peršun za dekoraciju
Sastojci za pire:
 
- 600 g krompira
 
- 30 g putera
 
- 100 ml mleka
 
- so po ukusu
Priprema:
 
Džigerica:
 
1. Na malo ulja propržite crni luk dok ne omekša. 
 
2. Ubacite očišćenu i nasečenu džigericu, pržite 5–7 minuta dok ne porumeni sa svih strana.
 
3. Dodajte kari i (po želji) dimljenu papriku, promešajte da se sjedini.
 
4. Sipajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru i dinstajte još 5–10 minuta dok se ne zgusne.
 
5. Posolite i pobiberite po ukusu. Pospite seckanim peršunom.
 
Pire krompir:
 
1. Oljuštite, isecite krompir na kockice i skuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
 
2. Ocedite, dodajte puter i mleko, pa dobro izgnječite. 
 
3. Po potrebi dodajte još mleka i mikserom umutite da bude sa što manje grudvica i što kremastiji.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.

Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom

Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.