Voćni kolač sa pudingom od vanile bez pečenja

Ako tražite brz, osvežavajući i lagan kolač bez pečenja, ovaj recept je idealan izbor.
Voćni kolač sa pudingom od vanile bez pečenja
Foto: Screenshot (Youtube/Cook with Tabu)
Kombinacija vanila pudinga, keksa i voća daje savršen balans kremaste teksture i voćne svežine. Priprema je jednostavna, a rezultat je kolač koji osvežava.
Sastojci:
 
- 1 l mleka
 
- 2 kesice pudinga od vanile
 
- 6 kašika šećera
 
- 200 g petit beurre keksa (ili plazma keksa)
 
- 300–400 g voća (sveže ili iz kompota: jagode, banane, breskve, borovnice...)
 
- 1 kesica želatina 
 
- 1 kašičica vanilin šećera
 
- Šlag ili umućena pavlaka za dekoraciju (po želji)
Priprema:
 
1. Skuvajte puding: U 200 ml mleka razmutite puding i šećer. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, zatim dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne (2–3 minuta). Dodajte vanilin šećer. Ohladite nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
 
2. Pripremite podlogu: U četvrtasti ili okrugli pleh/sud složite red keksa. Po potrebi ih umočite kratko u mleko ako su tvrđi, da omekšaju.
 
3. Dodajte sloj pudinga: Na keks odmah sipajte polovinu toplog pudinga i poravnajte.
 
4. Dodajte voće: Preko pudinga poređajte izabrano voće (isečeno ako je krupnije).
 
5. Još jedan sloj keksa i pudinga: Ponovite red keksa (možete umakati i u sok od kompota), zatim ostatak pudinga.
 
6. Dekorišite: Po vrhu poređajte još voća. Ako želite da kolač izgleda dekorativnije i bude čvršći, prelijte sve prelivom za torte (želatin razmućen prema uputstvu).
 
7. Hlađenje: Kolač stavite u frižider na najmanje četiri sata, idealno preko noći, da se lepo stegne.
 
8. Po želji dodajte šlag: Pred služenje možete dodati šlag ili umućenu pavlaku preko kolača.
Napomena:
 
- Ako želite manje mlečni kolač, puding možete skuvati s biljnim mlekom (npr. bademovo ili ovseno).
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Realno

    12.11.2025 13:41
    Nije mleko sve što je belo. To je produkt mlečne žlezde kod sisara. Kada budem video kako se muze badem, kokos, soja ili ovas složiću se da ga i oni imaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Da se prezalogaji: Slani mafini

Može biti dobro da se nešto na brzinu prezalogaji, može biti dobro i kada dođu gosti - slani mafini sa sirom i spanaćem.