Omiljeni praznični desert: Ovo je recept za ukusni čizkejk

Kremast i osvežavajući, čizkejk je desert koji vole sve generacije.
Omiljeni praznični desert: Ovo je recept za ukusni čizkejk
Foto: Pixabay
Sastojci
 
Za koru:
 
(svi sastojci na sobnoj temperaturi)
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 5 kašika mleka
  • 180 gr maslaca ili margarina
 
Za beli fil:
  • 1 pakovanje krem sir (450 gr)
  • 500 ml biljne pavlake
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 kesica krem fix-a
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 1 želatin (10 gr)
  • 50 ml vode za rastvaranje želatina
Za voćni fil:
  • 450 gr crvenog voća (na primer maline i kupine)
  • 100 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 1 želatin (10 gr)
  • 50 ml vode za rastvaranje želatina
Priprema:
 
U šerpu sipajte 450 gr voća i 100 ml vode, dodajte 4 kašike šećera i kuvajte otprilike 10 minuta dok voće omekša, piše Danas.rs.
 
Želatin (10 gr) stavite u 50 ml hladne vode da nabubri 10 minuta. Zagrejte želatin tek toliko da se potpuno otopi, ali ne dozvolite da provri.
 
Dodajte istopljeni želatin u kuvano voće i promešajte. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za koru istopite maslac ili margarin i pomešajte ga sa mlevenim Plazma keksom i mlekom mikserom ili kašikom, dok se sve ne sjedini.
 
Dobijenu smesu ravnomerno utisnite u dno okruglog kalupa prečnika 26 cm.
 
Stavite koru u frižider dok pripremate beli fil.
 
Za beli fil u dubokoj posudi umutite 500 ml slatke pavlake sa krem fix-om da dobijete čvrst šlag.
 
Dodajte krem sir, vanilin šećer i šećer u prahu, pa nastavite da miksate dok ne dobijete glatku kremastu masu.
 
Želatin ostavite da nabubri 10 minuta u 50 ml vode, zatim ga zagrejte samo da se otopi (nikako da provri).
 
U tankom mlazu ulivajte rastopljeni želatin u belu smesu, stalno miksajući.
 
Sipajte beli fil preko kore od keksa i ravnomerno ga poravnajte, vodeći računa da popunite i ivice.
 
Kada je voćni fil potpuno ohlađen, lagano rasporedite preko belog fila (nemojte pritiskati da ne poremetite strukturu fila).
 
Ostavite čizkejk u frižideru šest do osam sati da se sve lepo stegne.
 
Pre služenja, nož umočite u toplu vodu i obrišite ga da biste dobili čiste, uredne parčiće.
 
Lagano odvojite kolač od obruča kalupa pre sečenja. Poslužite ohlađeno.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti