Novosadski informativni portal 021

Život

Danska gradi ostrvo kod Kopenhagena

Danska planira da izgradi novo ostrvo blizu luke u Kopenhagenu, kako bi stvorila više prostora za rastuću populaciju, izjavio je danski premijer Lars Loke Rasmusen.

Danas je Svetski dan životinja

Na Svetski dan životinja udruženja koja se staraju o njihovom opstanku upozoravaju na ugroženost velikog broja životinjskih vrsta i njihov loš položaj u različitim delovima sveta.

Žena tužila "Fejsbuk" jer je silovana

Jedna Teksašanka tužila je Fejsbuk zato što ju je, kako tvrdi, čovek koga je upoznala na toj društvenoj mreži silovao, tukao i seksualno iskorišćavao kada je imala 15 godina, te da su direktori te kompanije znali da se maloletnici na toj društvenoj mreži mame za trgovinu seksom.

Viši standardi za banke matičnih ćelija

Sve banke matičnih ćelija koje posluju u Srbiji moraće da se usklade sa najnovijim propisima koje je izdala Uprava za biomedicinu Ministarstva zdravlja, što podrazumeva i da moraju da poseduju NetCord-FACT sertifikat.

Holandija zabranjuje vožnju "stinta"

Holandska vlada uvodi zabranu za tip električnog vozila koje mnogi vrtići koriste za prevoz mališana i napominje da je prvobitna istraga o nesreći koja se dogodila prošlog meseca otkrila "moguće bezbednosne rizike" koje nose ta vozila.