Novosadski informativni portal 021

Život

Solarijumi dobijaju upozorenja na rak kože

Solarijumi u SAD će nositi nova upozorenja da ih ne sme koristiti niko mlađi od 18 godina, što je deo akcije američke vlade, najavljene danas i usmerene na to da se smanji broj obolelih od raka kože.

Ovo su pogrešna mesta za seks

Verovatno ste već osetili uzbuđenje koje pruža bilo kakav nemoralan čin na javnom mestu. Mogućnost da vas neko otkrije samo pojačava vaša čula i zbog toga vam se čini kao da nikada pre toga seks niste ni imali. Ali postoje neka mesta koja će vas sigurno uvaliti u nevolju, a pri tom ne mislimo na mogućnost da vas neko vidi u sred ljubavnog zanosa.

Muzika usporava starenje

Osim što nam obogaćuje život, muzika je veoma važna i za naše mentalno i fizičko zdravlje, tvrde naučnici sa Univerziteta Liverpul.

Sedenje ubija

Dok stručnjaci sve glasnije upozoravaju da dugotrajno sedenje može ozbiljno da naruši zdravlje, mnogi Amerikanci prisetili su se Tomasa Džefersona, jednog od osnivača Sjedinjenih Američkih Država koji je pre tri veka radio stojeći za pisaćim stolom.

Evo šta je gore od prerane ejakulacije

Prema istraživanju koje je sproveo klinički psiholog sa Univerziteta u Cirihu, ženama ne smeta ako seks traje kraće. Ali, ono što im zaista smeta moglo bi da iznenadi većinu muškaraca koji se svojski trude da traje što duže.

Svaka treća osoba na svetu gojazna

Skoro trećina svetskog stanovništva danas ima prekomernu težinu, a nijedna zemlja nije uspela da smanji stope gojaznosti u poslednje tri decenije, pokazalo je istraživanje objavljeno danas u medicinskom časopisu Lanset.

Tri znaka da ste dehidrirali

Često se dogodi da mnogi ni ne znaju da su dehidrirali jer nemaju osećaj žeđi, međutim postoje očiti znakovi koji ukazuju na to.

SZO: Povećati porez na cigarete

Svetska zdravstvena organizacija pozvala je danas sve zemlje da povećaju poreze na cigarete kako bi se sačuvali milioni života, jer od posledica pušenja svakog minuta u svetu umre deset osoba.

Ženu u wc-u ujeo piton

Ženu iz Singapura Norasalindu Asat (34) ujeo je piton dugačak skoro dva metra dok je sedela na WC šolji u svojoj kući.