Život
25.03.2015.
17:33 > 18:04
Srbija je prva zemlja u Evropi po stopi smrtnosti od raka, a godišnje ta stopa raste u proseku dva i po odsto, što govori da je problem malignih tumora kod nas veoma ozbiljan, kaže predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka onkolog Slobodan Čikarić.
  • 26.03.2015 08:30
    Nama je uvek neko drugi kriv!
    A loš kvalitet hrane, preterana upotreba herbicida i pesticida, aflatoksin u mleku i ko zna šta još, nepostojanje preventivnih obaveznih sistematskih pregleda, nemogućnost zračenja, jer na celu Srbiju radi od 0-1 aparat za zračenje, postavljanje baznih stanica mobilne telefonije po krovovima zgrada i dvorištima kuća, stres uzrokovan siromaštvom i bedom i konstantnim pritiskom da li ćemo izgurati do 1. u mesecu, nemogućnost kako brzog otkrivanja raka, tako i brze intervencije, jer nam je zdravstvo na nivou država trećeg sveta. Ali sve ovo nije ništa, nama je kriv samo NATO i bombardovanje. Bravo! E, zato smo tu gde jesmo, i bićemo nam još gore.
  • Pedja

    25.03.2015 23:24
    Konstantna borba
    Nema predaje sad, tu smo gde smo.
    Nego, lose je sto se trose novci na stvari koje nisu u prvim prioritetima jedne drzave sto se tice njene populacije i opstanka, a neprestano se zaduzuje jos. Prosto dodje coveku da pobesni ako malo duze razmislja o tome. Ili da se preda. A sto se tice hrane, iako svi znamo koliko je losa kontrola upotrebe pesticida i herbicida, nase voce i povrce sa pijace nije tako lose. Problem je sa GM sojom i jos nekim zitaricama, te time i mesom mlekom i jajima od velikih proizvodjaca (jer stetnost GMO jos uvek nije ni potvrdjena, ni osporena). Pogledajte sta jedu u Americi, npr. Ne znam, za ovakve teme su potrebne KONSTANTNE javne rasprave, da nam ne bi skrivali nesto, i strategija u naucnom istrazivanju, zakonodavstvu i propisima i svime ostalim sto sledi. I prepoznatljiva volja jedne drzave da ocuva svoje stanovnistvo zdravo i prosperitetno. Nazalost, to nikako da prepoznam u decenijama unazad, koje jedino i pamtim. Ali nece nas demoralisati, ko god da je bio i da je sada, nema predaje za zivote nas i zivote koji dolaze vremenom za nama!
  • NS

    25.03.2015 20:22
    ne cudi me u opste
    Nije ni cudo pod kakvim stresom zivimo i kakvu hranu (djubre) jedemo. Sa druge strane u drzavi (ako se to tako zove) imamo 1 (slovma JEDAN) Pet-CT skener, koji je neophodan za ozbiljniju dijagnostiku raka. Aparati za zracenje su toliko stari preko deceniju i kvare se a bagri treba 3 godine da se dogovori oko kupovine novog aparata! Preventiva gotovo da ne postoji a sa druge strane obolelih je previse za sistem koji trenutno imamo, pa je samim tim i kvalitet lecenja losiji.
  • 25.03.2015 19:27
    Jeste, ali radije će smrt pripisati gripu koliko vidim. Jer u zadnje vreme samo slušam kako ljudi umiru od gripa, a nepamtim kada je bilo objavljeno da je neko umro od raka. Neki tu debelo lažu.
  • fini decko

    25.03.2015 19:01
    pogani.decko@gmail.com
    Neoprostivo.
  • ovdasnji

    25.03.2015 18:31
    moze se srezati
    preko noci-bukvalno !
    legalizujte CANNABIS !!!!!!!
    CANNABIS leci u 90 % slucajeva !!!!!!
  • Zoe

    25.03.2015 18:16
    Odžačarina
    A vučić (namerno malim slovom) kaže da sa našim ubicama treba lepo da živimo i sarađujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna