Život
09.09.2011.
21:08 > 12:06
Da li ste znali da u Njujorku živi više od 26.000 ljudi na jednom kilometru kvadratnom? Ili da je ostrvo Menhetn kupljeno od američkih domorodaca za 24 dolara? Zapravo, Njujork ne samo da je najveći grad u SAD-u, već je sastavljen i od 5 odvojenih oblasti: Bruklin, Bronks, Kvins, Stejten Ajland i Menhetn. Ukoliko ste mislili da znate sve o Velikoj jabuci, razmislite ponovo.
  • lala

    10.09.2011 10:36
    odgovor anonimusu
    Daleko od toga da to sto si ti napisao nije tacno, ali kada promenimo kljucna tri coveka u policiji, za 24h u ovoj zemlji ce biti reda i zakona. Jos uvek mi imamo veoma male probleme u odnosu na one koje ima Amerika, a imace ih jos dugi niz godina.
  • 10.09.2011 09:07
    @ Lala
    Bogme Lalo, bilo bi lepo da je sve tako idilično kod nas, kao što si opisao. Tako je bilo možda do početka devedesetih, a onda je počeo sunovrat koji samo dobija na ubrzanju iz dana u dan. Svakoga dana mediji su puni izveštaja o kriminalu i ubistvima, a našim lepim gradom Novim Sadom se ne može bezbedno koračati posle nekog doba noći, što kadgod nije bilo, dok je policija radila svoj posao kako treba.A i nakotilo se ovde svega i svačega i čisto sumnjam da se stvari mogu vratiti u neko pređašnje normalno stanje. Novim Naseljem noću krstare grupe đilkoša , urlaju između zgrada, sede po ulazima i deru se do rane zore, pale kontejnere i korpe za smeće , a policije nigde, a komunalne policije nigde. Niko više ni ne zove, jer i ako zove-u policiji prvo traže da se predstaviš, a ko još veruje policiji? Strah vlada i ovde, nažalost. Daleko smo još od Njujorka, ali koračamo krupnim koracima ka njemu.
  • boskov

    10.09.2011 07:00
    evo i nekih relevantnijih i zabavnijih cinjenica o danasnjem newyorku:
    http://streetbonersandtvcarnage.com/blog/5-no-horseshit-ways-nyc-has-changed-since-911/
  • Lala

    10.09.2011 06:13
    Strah
    Sve imaju ali nigde bez straha ne mogu da udju,ja u Srbiji idem go u vodu,bez puske u sumu,
    gledam u nebo bez da nesto padne na mene.Ako me i neka pcela ujede dobro je za reomu, a njihove su i pcele ubice .Neka njima njihove Amerike sve imaju a ponajvise straha,ne zavidim im.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna