Život
02.04.2012.
19:59
Irska niskotarifna avio-kompanija "Rajaner" odbila je ponuđeni ugovor crnogorske vlade o otvaranju letova od juna ove godine ka Crnoj Gori.
  • Filip

    17.04.2012 07:17
    Aerodrom u Čeneju
    Sećam se da je pre nekoliko godina (dok je naša Maja bila gradonačelnica), neka austrijska low-cost avio kompanija htela da koristi aerodrom na Čeneju. Naša Maja je to odbila, pa je prihvatio aerodrom Ečka kod Zrenjanina.

    Ne znam šta je do kraja bilo sa tim.
  • I mean really

    06.04.2012 13:59
    Pa zar nije bolje da na Ceneju budu low cost, a u BGu standardne?! Tamo rasterete saobracaj, a ovde bi taman bile nize cene.
  • @MRVA

    03.04.2012 18:54
    Srediti
    Vrlo dobro znam sta treba uraditi da bi aerodrom bio sredjen, od kvaliteta (nosivost, duzina, osvetljenost poletno sletne,... instrumentacija , staze, i ostalo da ne smaram ljude sa nabrajanjem)
    Sportski aerodrom i putnicka namena istog nisu u konfliktu. Naprotiv i sportsko drustvo bi moglo dobro da profitira.
    Dobar primer za tako nesto su aerodromi u Bernu, Bergamu, Balatonu, Debrecinu, Fridrihshafenu, Innsbruck-u,... Na svim tim aerodromima paralelno funkcionisu general aviation i sportsko vazduhoplovstvo sa putnickim saobracajem.
    Blizina BG-a bi bila samo plus za aerodrom Cenej koji bi bio jeftinija opcija avioprevoznicima od Surcina, a lokalna zajednica bi takodje profitirala.
    Vise stranaca, vise turista, veci promet robe, laksa manipulacija i prevoz dobara i putnika,... Da ne nabrajam dalje... Ali opet centralisti vise vole da je sve u BG pa i treci primerak naseg upotrebljenog toalet papira. :D
  • mrva

    03.04.2012 13:46
    @Entuzijasta
    "Sredite aerodrom na CENEJU..." nije to basta da malo okopas i sredis, malo sljunka imas i pistu...za avione rajanera i ostalih kompanija neophodan je potpuno nov ozbiljan aerodrom koji kosta milione i potpuno je nerentabilna investicija kada sve to imas na 80 km. Cenej treba da se obnovi, ali smisleno, da se napravi dobar sportski aerodrom, i da se uvedu carter letovi.
    ne mozemo da dovrsimo kvalitetan auto-put a ne pistu
  • entuzijasta

    02.04.2012 22:07
    RYANAIR
    Sredite aerodrom na CENEJU i gomilu low cost kompanija cete privuci da lete za Novi Sad ukljucujuci i RYANAIR koji je poznat po tome da koristi periferne, neopterecene aerodrome...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna