Život
18.07.2012.
16:00
Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) prof. dr Đorđe Bajec izjavio je danas da je za godinu dana urađeno oko 96 operacija gojaznih osoba, kao i da su pacijenti zbirno izgubili oko četiri tone telesne mase.
  • 07.01.2013 18:10
    Lečenje gojaznosti
    Obzirom na veličinu i težinu problema, smatram da je način pristupanju rešenju ovog problema postavljen naopako. Nisam protiv formiranja ovakvog centra, ali tek pošto izgradimo bazu na najširem mogućem frontu, odnosno da se težište lečenja ove bolesti prenese na primarnu zdravstvenu zaštitu, jer je tu upotreba preventive najšira i tu su benefiti od prevencije najveći. Tek kada se ovo ostvari treba preći na dogradnju celokupnog sistema na čijem vrhu treba da bude jedan ovakav centar.
    Dr. M.Z
  • Đunta

    20.07.2012 07:06
    :(
    A da malo probuše kašiku? Neće biti lako, znam, ali neka pomisle na staračka domaćinstva po selima u Srbiji ili decu "zaposlenih" koji mesecima ne dobijaju plate. Neka im to bude podsticaj. Novac može da se potroši na sve ovo iz "ccc" komentara ili higijenske rukavice za jednokratnu upotrebu, kako se ne bi desilo da se ljudi na hemoterapiji zaraze i žuticom.
  • ccc

    19.07.2012 07:04
    Smučilo mi se kad sam čula ovu vest! Svaka čast brizi za gojazne...
    ALI, ista ta država nema novca da plati operacije teško obolelima od tumora, deci koja boluju od retkih i jedva izlečivih oboljenja, pa su nesrećnici prinuđeni da po medijima moljakaju građane za donacije i da im život zavisi od nečije samilosti i tuđeg novčanika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna