Život
05.04.2014.
20:38
Neke namirnice bi trebalo da izbegavate bez obzira na to da li imate problema s viškom kilograma ili ste vitki.
  • olja

    06.04.2014 13:08
    slanina je zdrava i cesto neophodna
    Slanina nezdrava? Organska, minimalna prerada, ni previse ni premalo nitrata, deci odlicna i neophodna za rast, jer deca bez masnoca ne mogu da rastu, cuva od prehlada i gripa uz dodatak razlicitih vrsta luka (vlašac, sremuš, praziluk, beli..), koristi se za razlicite uboje i ubode kao krema, organska je baza mnogih lekovitih melema. Uvek na listi potrepstina ispred ostalih suhomesnatih proizvoda,pa jos ako nije kuvana, vec domaca "sapunjara" ili "adidas", divota,odgajam 4 dece na njoj, verujte meni na rec
  • 06.04.2014 10:52
    Treba dodati i da je ljudima u krajevima sa malom nadmorskom visinom slanina i druga masna hrana NEOPHODNA zimi kako bi se izgradio i odrzao imunitet. tsk tsk tsk
    o fast fudovima u Srbiji bi se moglo raspravljati, ovo sto pise za aditive vazi za one velike lance, u manjim radnjama vam prave na identican nacin i od identicnih sastojaka kao vi kod kuce (sto, opet, moze biti diskutabilnog kvaliteta)
    e a krofne... mmm... mamine krofne
  • mile

    06.04.2014 08:44
    Kada malo razmisliš shvatiš koliko je kuhinja kod nas nezdava: burek i jogurt za doručak, pljeskavica za ručak i par piva uz kuvani pasulj sa slaninom za večeru. Pohovana piletina i riba se smatraju zdravom hranom a razne paštete i viršle hrana pogodna za decu.
  • zealot

    06.04.2014 08:23
    slanina?
    sinko, ne pričajte svašta.
    konzumiranje slanine pomaže da se ne oboli od plućnih bolesti, tako da je vaš argument nevažeći. natrijum je jako bitan elektrolit i pomaže rehidrataciju organizma.
    doviđenja
  • Lajavi

    06.04.2014 07:08
    Netačno
    1.
    Slanina - je u svakom slučaju 100 puta bolja i zdravija od preradjevina koje nam prodaju i koje su pune nitrata i raznotraznih emulgatora koji su kancerogeni. Ne vidim da je nešto našim dedama falilo dok su gulili luk i slaninu.
    2.
    Belo brašno i beli hleb su sada mnoooogo zdraviji nego bilo koji integralni hleb. Zašto? Zato što se i žitarice prskaju svakojakim pesticidima i otrovima. Svi znamo da se integralno brašno dobija od celog zrna pa samim tim i sve pesticide kojima su tretirane žitarice dobijate u brašnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna