Život
01.11.2014.
22:07
Srbiju je u periodu januar-septembar, posetilo ukupno 1, 7 miliona turista, što je jedan odsto manje u odnosu na isti period 2013. godine, objavila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na Republički zavod za statistiku.
  • 02.11.2014 19:18
    Turizmolog
    Gosn' Kuk, mogu da vide strog centar grada:
    Trg slobode koji je okruzen arhitekturom iz perioda austrougarske vladavine, rimokatolicku crkvu Ime Marijino koja nije samo lepa spolja, vec i iznutra, zatim ulicu Laze Teleckog, kao jednu od najpopularnijih ulica u gradu (stavite na stranu da li Vi tu volite da izlazite ili ne, turiste to ne zanima), poseta Sabornoj crkvi, Dunavski park, Petrovaradinska trvdjava (Muzej grada Novog Sada), obilazak katakombi uz vodica, poseta Sinagoge. Slobodno vreme mogu da iskoriste tako sto ce posetiti razne restorane, kafice, pivnice, sami istrazivati i obilaziti pasaze i ulicice, muzeje ( Muzej Vojvodine obavezno treba da posete, ne samo turisti), galerije,kupovina u Bazaru ili u BIG-u, poseta okolnih salasa kao nesto sto je karakteristicno za Vojvodinu, da ne napisem jedinstveno za ove prostore. Kej je lepo sredjen za setnju, voznju iznajmljenih biciklova, a tu su blizu i restorani. Sa sremske strane, spomenula sam vec tvrdjavu, prelepe Sremske Karlovce takodje mogu posetiti, vinarije i manastire na Fruskoj gori. A sve ovo podrazumeva adekvatnog turistickog vodica, koji ce imati znanje, harizmu, ljubav prema svom poslu, kako bi uspeo da im docara Novi Sad i okolinu. Eto gosn' Kuk ovo je moj kratak odgovor na Vase pitanje! Lep pozdrav!
  • ja

    02.11.2014 08:30
    memorija
    U NS, na žalost ništa. Ne zato što nemamo šta pokazati, nego nismo sposobni za to. Stranci dolaze samo zbog Exita i sajma. A može bolje.
  • Toma Kuk

    01.11.2014 22:21
    Sta su imali da vide u NS-u, da mi je samo znati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna