Autor: Danas/021

Info
25.02.2017.
13:18 > 13:24
Izvršitelji pokušavaju da oduzmu stan Nadeždi Spasojević iz Beograda, koristeći to što njeno pravo vlasništva nije upisano u bazu Katastra nepokretnosti, kako bi naplatili dug "Železnica Srbije" prema njihovim poveriocima.
  • /

    25.02.2017 20:02
    /
    ispravite se.
    ovo nije banana nego votka drzava

    da je banana znalo bi se cije je sta a ne ovako kao potemkinova sela
  • Мунгос

    25.02.2017 18:04
    @Izbori - mislite!,
    Шта причаш, па из те Немачке Европе нам је дошао овај Закон, ови Нотари, ови Извршиоци. Као кец на десетку. Опстаће овде и на површину ће испливати само најпокваренији, после ће и они као мишеви да једу сами себе.
    После 50 година као фол биће поправљане грешке ове национализације. Опет законски.
  • ssd

    25.02.2017 17:31
    @Izbori - mislite!
    Ne mislim vec znam da tako ide - kupis stan (platis cenu, solemnizujes ugovor itd) i odes u katastar da ti uknjize...sto se toga tice, barem u novosadskom katastru, su prilicno azurni i na uknjizbu se ceka najvise 20ak dana-govorim iz prakse...
    Cinjenica jeste da u katastru zna da "zapne" ali treba biti uporan i sve se moze resiti...to sto ona 24 godine nije nasla za shodno da uknjizi svoju majku pa i sebe kao vlasnika nije krivica izvrsitelja koji je u potpunosti postupao po zakonu
    Pravnici ce razumeti o cemu govorim ostali ce lupati minuse iako, licno, smatram da ovo jeste nepravicna situacija - ali i potpuno zakonita
  • Neverni Toma

    25.02.2017 16:39
    @Milena
    ".Politicari kojima vrujerujemo..." Sama reč "političar" podrazumeva LAŽ i ličnu korist. Prema tome, ne postoji političar kom se može verovati. Jedno isključuje drugo.
  • Smrdija

    25.02.2017 15:46
    @Dole zakon
    Nepoznavanje prava skodi!

    Kakvo je vase misljenje o mafijasima u ovoj drzavi ?
  • nss

    25.02.2017 15:44
    nss
    u srbiji je mnogo teze dokazati da je nesto tvoje nego ostati u necem sto nije...nikolic ce da zivi u drzavnoj vili do groba i da ne placa nista i zaboli ga da li je uknjizeno ili nije
  • Izbori - mislite!

    25.02.2017 15:26
    @ ssd
    A vi mislte da to tako ide? Kupiš stan, pravo u katastar - i oni uknjiže?
    Pa to je kao da ste rekli> Bolestan si, odeš u Primarnu Zaštitu i oni ti pomognu.
    A ne, baćo. Oni te administriraju. Bar nešto urade.
    A u katastru čekaš i čekaš i čekaš... a u međuvremnu ULETI sudski izvršitelj kao Tarzan i napravi haos. JER SVE TVOJE STOJI, kao i ovoj gospođi.
    E vidiš, tu je razlika između Srbije i nemačke Evrope.
    Inače za vegetarijance je naša dežela banana država.
    Za svaštojede je uglavnom parizer država.
    Dobri nazivi.
  • Milena

    25.02.2017 15:20
    teror drzave
    Ovo se moze nazvati terorom drzave,mnogo toga drzava nije ispunila a i dalje ne ispunjava obaveze prema gradjanima,ovakav tretman se moze nazvadi jednostavno terorom.Politicari kojima vrujerujemo ,godinama nas lazu i vuku za nos,obecavajuci boljitak.
  • SM

    25.02.2017 14:56
    Jos jedan dokaz da zivimo u mafijaskoj drzavi.
  • ssd

    25.02.2017 14:40
    Jeste nezavidna situacija ali za takve i slicne situacije su uglavnom krivi sami gradjani koji iz odredjenih razloga izbegavaju da uknjize svoje nepokretnosti u katastru(napominjem da se vlasnikom stana, nasuprot uvrezenom misljenju, postaje tek upisom u katastru). Izvrsitelj nije ovde napravio nikakvu gresku jer se pouzdao u verodostojnost isprava (izvoda lista nepokretnosti) gde jasno pise da je stan u vlasnistvu zeleznica srbije. Zato ljudi pamet u glavu i cim kupite stan odmah u katastar i uknjizite svoje pravo.
  • Dole zakon

    25.02.2017 13:55
    Nepoznavanje prava skodi!
    Sta je sada nas briga sto gospodja nije vodila racuna o svojoj imovini. Pa kao nije moglo i zavera je drzave protiv nje. Sve se moze kad se hoce. A ako ne ume sama neka plati advokata. I sad je kao kriv izvrsitelj koji je proverio javnu knjigu o vlasnistu. I kriv je jer je trebao da radi na "casna rec" i "majke mi". A novinari ce da nam ispricaju jednu tuznu pricu kako je drzava zla a jadni gradjanin ugnjetavam.
  • Nervirach

    25.02.2017 13:51
    Kvaka 22, kako boraniji oduzeti. Ajd uzmite od Kostica a toliko je stete drzavi napravio.
  • Aleksandar

    25.02.2017 13:50
    Samo napred napredna uterivačka bando!
  • Prioritet

    25.02.2017 13:33
    Zauzdati lude izvršitelje
    Konsterniran sam. Kad su sastavili zakon, pustili besne pse među ljude.
    A to su nazvali zakonitošću.
    Na izborima 2012-te nisu obećavali ovakav odnos prema narodu.
    Ne znamo šta su tada pojedinci obećavali vođama EU.
    Trebalo bi da izvršitelji odgovaraju svojom imovinom kao i sudksi beležnici.
    U konkretnom slučaju, ova izvršiteljka bi bila dužna da nadoknadi štetu, odnosno drugi sudski izvršitelj bi njoj oduzeo stan i dodelio oštećenoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna