Autor: Tanjug

Info
11.03.2017.
08:46 > 08:57
Kada bude usvojen zakon o platama u javnim službama, oni koji rade bolje, više i efikasnije isti posao od svojih kolega mogli bi za to da budu nagrađeni i većim primanjima, rekla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.
  • Paušalac

    11.03.2017 17:21
    Nisu plate u privatnom sektoru veće, nego obrnuto.Stvar je u tome što čim UREDBOM Vlade, povećate minimalac, automatski povećate sve plate zaposlenih kod države jer se njihova plata obračunava po sistemu minilalac x koeficijent.
    E sada kada ste svima kod države povećali plate, meni ćete unazad povećati PAUŠAL, jer se on izračunava prema prosečnoj plati isplaćenoj u decembru 2016 ,koji je veći zbog povećanih plata koje isplaćuje država ( za NS je navodno 64.000 ,00 !?).
    I tako NA PAPIRU izgleda da i ja više zaradjujem, ali u stvarnosti JA SAMO PLAĆAM UVEĆANE POREZE I DOPRINOSE NA ZARADU, jer je tako obračunala PU!
    Pokazatelj da su plate kod države veće je činjenica da svi koji mogu hoće da rade kod države, a ne kod privatnika.
    Da su plate u privatnom sektoru veće, svi bi hteli da rade kod privatnika ili da budu mali privatnici, a to nije slučaj
  • Bolero

    11.03.2017 14:00
    Cvarkov
    Nesposoban će ocenjivati sposobnost polusposobnih, zaposlenih po partijskoj pripadnosti. Cinizam treša!
  • muuu

    11.03.2017 13:28
    Vaš odabir sve govori o vama
    Rukovodeći kadar, koji je postavljen od strane političke stranke će utvrđivati efikasnost? Po kojim i čijim kriterijumima?

    Svaka stranka ima šansu da se predstavi kroz odabir ljudi koje će postaviti na neko mesto. Kako koriste tu šansu- vidimo. Čast izuzecima.

    Za početak, ti koji ih postavljaju ljude na rukovodeća radna mesta na osnovu članske karte i partijskih zasluga, trebalo bi da provere da li im kadrovi uopšte dolaze na posao, da li nešto znaju da rade, da li su bahati, nevaspitani i bezobrazni.

    Po do sada viđenom a svi smo ih se nagledali, skoro sve političke stranke postavljaju na rukovodeća mesta ljude sa vrlo niskim nivoom stručnih, moralnih i ljudskih kvaliteta. Ovde je samo broj sigurnih glasova bitan. To je ovde "in", to se ovde ceni i poštuje. Nikako nije poželjno stručno iskustvo, znanje stranih jezika, druge veštine i znanja koja omogućavaju kvalitetnije obavljanje radnih zadataka.

    No, svako prema svojoj savesti stvara sliku o sebi ali pre svega i o onima koji ih postavljaju.
  • Anna

    11.03.2017 10:47
    Divno !
    Ministarka predviđa povećanje plata u privatnom sektor, pa na osnovu predviđanja će biti povećane plate i u javnom sektoru. Super! Zaposleni će biti nagrađivani ali ne po učinku, već na osnovu stranačke pripadnosti. A da zaslužuju povećanje i nagrade, zaista zaslužuju.
    A zašto - zato što od juna meseca 2016.g. nisu ustanju da izdaju zdravstvenu knjižicu (a sada je mart 2017.g), zaista efikasno rade.Ili možda za to što u gotovo svim javnim ustanovama gubimo sate i sate čekajući u redovima! Možda zato što rešenje za porez dobijete sa zakašnjenjem od šest i više meseci, ali zato ako ne upatite na vreme, država vam obračunava kamatu.Ili možda zato što za zakazivanje termina kod lekara treba dva -tri dana da dobijete operatera u cool centru itd...
    Zaista sve to zaslužuje da se povećaju plate.
  • babaroga

    11.03.2017 10:41
    Ko je najbolji?!
    Najgore od svega je što će odluku o "nagrađivanju" donositi najveći neradnici i neznalice! Pogledajte samo "stručnjake" koji vode ovu državu i biće vam jasno kakvo je rukovodstvo na lokalu! Kupljene diplome, bez dana radnog staža, ali zato savršen politički kadar!
  • Deja Vu

    11.03.2017 09:49
    A ko ce biti bolji radnik odlucivace Centralni Komitet SNS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna