Autor: Novosti

Info
19.05.2017.
12:05 > 13:44
Izvršitelji će u ponedeljak ući u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović", ali neće pleniti imovinu, od čega već dugo strahuju zaposleni u ovoj ustanovi.
  • Ruzmir

    21.05.2017 06:28
    Res iudicata
    Slažem se da se odluke suda moraju poštovati. Međutim ovde je reč o kriminalnom aktu tadašnje vlasti, koja je političkom odlukom konkviskovala zemljište privatnom licu i ustupila ga Narodnom odboru Savski venac koji je to prodao bolnici Dragiša Mišović. Pravno gledano, sud bi trebalo da kazni Narodni odbor i da od njega traži nadoknadu štete. Obzirom da on više ne postoji, onda se traži pravni naslednik, a to je opština Savski Venac. A opština Savski Venac nek traži od države pare jer je de facto ona glavni krivac za otimačinu. Ako su informacije tačne, da je bolnica već jednom kupila tu zemlju, onda je nepravedno da je plaća opet. Druga je stvar što je bolnica državno vlasništvo a sama ta država joj je prodala tuđu zemlju (verovatno i poklonila, a uvedeno u knjige da je prodala). U svakom slučaju, država treba da plati, bilo preko bolnice, opštine ili preko nekog trećeg.
    Novinarima je ovo sad interesantno jer su velike pare u pitanju, a i Dragiša Mišović je poznata bolnica, pa još i lekari izašli da je brane od izvršitelha, a na stotine je sličnih situacija koje nisu medijski interesantne.
  • Res iudicata

    20.05.2017 12:50
    Ruzmir
    Bolnica mora isplatiti poverioca jer je to presudjeno pravosnažnom i izvršnom presudom suda.
    Bolnice finansira država tj Ministarstvo zdavlja i Fond zdravstvenog osiguranja.
    Neka prebace pare bolnici po istom sistemu kao što prebacuju pare za plate zaposlenih, kupovinu materijala i opreme i plaćanje ostalih troškova poslovanja i rešena stvar.
    Mi još uvek živimo u socijalizmu jer se podrazumeva da su plate zaposlenih funkcionisanje ustanove, a isplata poverilaca nije.Lako je tako poslovati.....
    Istine radi, nije samo ova bolnica u problemu. Uglavnom sve bolnice, škole,sudovi i slično ne plaćaju svoje poverioce redovno sa izgovorom da im treba za plate zaposlenih ! Čak su ti računi sa kojih primaju plate po zakonu izuzeti od blokade tj ne može se novac sa njih pleniti! Vrhunac je kada sudovi donesu rešenja o plaćanju advokata,sudskih veštaka za njihov rad u sudskim postupcima i ta sopstvena rešenja ne poštuju,a posao im je da dele gradjanima pravdu.
    Alo, postoji propis da država plaća svoja dugovanja u roku od 60 dana- neka plati svima kojima je dužna u propisanim rokovima, pa neće biti ovakvih scena.A biće ih u budućnosti, jer poverioci neće više da čekaju-dolaziće sa izvršiteljima jer i njima ta ista država pošalje izvršitelje ako ne plate komunalije, poreze i slično.Zakon je jednak za sve poštujte ga! Država treba da daje primer gradjanima, a ne da izbegava plaćanje obaveze utvrdjene pravosnažnom i izvršnom presudom te iste pravne države.Pozdrav.
  • Ruzmir

    20.05.2017 04:16
    Ako je "Dragiša Mišović"zaista uredno kupio i isplatio ceo iznos tadašnjem Narodnom odboru, ne može se tražiti da ponovo plati nekom drugom, tj pravom vlasniku kome je država to otela. To mora da isplati ili opština Savski venac ili država koja je to otela od tadašnjeg vlasnika.
  • Neko

    19.05.2017 22:43
    A njihovi dedovi su to "pošteno" stekli ? Ahaaa...tajkuni onog vremena kao i Miškovići, Matijevići, Peconi(jevići) i ostali ovog vremena...MA, ko stekne više nego što bi u rudniku zlata golim rukama mogao da nagrebe - pravac u APS i - nacionalizacija !
    Naslednici u mišju rupu i - tišina !
  • /

    19.05.2017 18:55
    /
    svakom od njih izvrnuti dzepove pa ce napabirciti za dug.
  • Мунгос

    19.05.2017 17:47
    @ Čučuk Stana,
    Тај што је купио Вршачке винограде, тај је поштено продао Дуванску индустрију Ниш. Трак роба, трак паре. Пошто је он био први до Ђинђића, ред је да и њему припадне то што је требало по свим мерилима да припадне Ђинђићу.
    Пошто Ђинђића тада већ није било, шта смо могли него да му дамо неку улицу или булевар, а Вршачке винограде првом до њега (другом).
    Ово је мало компликовано зато што на први поглед испада да није први онај који је први, већ је први онај који је други
  • Bumerang

    19.05.2017 17:00
    Mungos
    Dosta su izvršitelji obilazili sirotinju.
    Krajnje je vreme da isti izvršitelji počnu da svraćaju i kod pravne države koja ih je uvela.
    Ne može to tako, da državne ustanove isplaćuju redovne plate svojim zaposlenim, a privatne poverioce izbegavaju.
  • Čučuk Stana

    19.05.2017 16:37
    dragi moj Veljko
    blizu si...ali treba oduzeti onima koji nisu zaradili a imaju i dati onima koji su zaradili a nemaju.....neko može da kupi Vršačke vinograde a neko posle 40 god rintanja i ne može da kupi flašu vina!!
  • Мунгос

    19.05.2017 16:28
    @ Čučuk Stana,
    Накрао се твој деда, али је све попио по кафанама, наздравље му било док је био жив, не познајем твог деду, можда није пио по кафанама, али је вероватно крао пилиће од комшије. Ситан криминалац.
    А ти би Чучук Стано опет да улетиш у неки петособни стан?
  • Мунгос

    19.05.2017 16:21
    Извршитељи дакле имају Комору. еј бре
    Комора има портпаролку. еј бре
    Фирма на јаким ногама.
    Тешко је данас у Србији, то је можда и горе него док је владао шериф из Нотингема у Енглеској, код Шервудске шуме.
  • Rade

    19.05.2017 15:23
    Nekoj sirotinji uzmu stan ili kucu a da niko nekaze nista a sad kada drzava duguje onda ce da brane telima kakva glupost i kakvi kreteni
  • Hajduk Veljko

    19.05.2017 15:09
    Čučuk Stana
    Naravno.....uzeti od onih koji ZARADE, pa dati onima kojima TREBA da ne moraju da rade.Pošteno.
  • Čučuk Stana

    19.05.2017 14:12
    Nadam se da će za koju deceniju doći opet nacionalizacija....kako mom dedi ništa nisu nacionalizovali...pa ništa nije ukrao!
  • Ljubopitljiv

    19.05.2017 13:41
    Zašto poverilac koji ima pravosnažnu i izvršnu presudu nije isplaćen?
  • Gonič

    19.05.2017 13:29
    Srbija je velika tajna... Nikad ne znaš ko će šta da ti uzme i pod kojim izgovorom.
  • Pacijent

    19.05.2017 12:22
    Ja plaćam doprinose za zdravstveno osiguranje 12,5% svakog meseca od moje plate i očekujem da budem lečen.
    Da branim ovako bolestan neku bolnicu zato što Ministarstvo zdravlja i Fond zdravstvenog osiguranja ne plaćaju svoje obaveze poveriocima- nemam nameru niti je to moj posao i obaveza.
    Platite svoje dugove poveriocima.
  • Pravo

    19.05.2017 12:19
    Neka Ministarstvo zdravlja plati ono što je dužno, kao i svako fizičko lice kada mu dodje izvršitelj.
    Ne vidim ni jedan razlog da "lekari svojim telima brane bolnicu!
    Ako ti isti lekari primaju svoj novac u vidu plate redovno, red je isplatiti i novac privatnim poveriocima bolnice.
    Smešno.
  • Kale

    19.05.2017 12:17
    Ok a sta ja kao direktni potomak Nemanjića mogu da dobijem??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna