Autor: Beta, Tanjug

Info
26.07.2017.
21:29 > 21:38
Plan Ministarstva za rad i socijalna pitanja je da u narednom periodu izradi softver koji će pružiti niz pogodnosti i mogućnosti radnicima u Centrima za socijalni rad, a između ostalog, imaće mogućnost i "panik tastera", izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević.
  • Smejem se, plakao bi

    27.07.2017 21:26
    Ma, ja, kako da ne...
    Ma, sve probleme u društvu i među ljudima rešavaju softveri, tasteri, Pravilnici, Sporazumi, zakoni, sagledavanja, razgovori, analize statsitike i čarobna tastatura.
    Samo ne ljudi, očigledno.
    Kako u socijalizmu nisu napadali socijalne radnike, ni pomišljali na to?
    A danas, napadju ih ybog prestanka isporuke pili'a, koje je neka NVO podelila dvaput, pa prestala. a onda svi pomislili da doživotno imaju pravo na to, te da im socijalni radnik krade njihovo međunarodnim pravima zagarantovano nedeljno pile...
    Oće, softver će to da reši.
  • Oni

    27.07.2017 13:54
    će
    Oni će to lako da prespoje, pa će se pretvoriti u Vučić taster, koji zvoni kod Ministra. GLUPOST!
    Apsolutno se slažem, kakvo fizičko-tehničko obezbeđenje (to su klasični portiri) i koga oni da spreče, samo će ugroziti i njihov život.
  • Moma

    27.07.2017 07:46
    kritika
    Nemojte tako,nije ovo glupo resenje vec samo dobar posao, da napuni necije dzepove.To treba da nam je znak za u ubuduce,nikako se njima ne treba obracati da neki problem rese,jer oni to nisu u stanju.
    Evo kako ja vidim rad tog panik tastera.Dodje sa nozem agresivni nasilnik u centar, ubode dva radnika a treci stiska panik taster da se spase.stize policija nakon deset minuta i pravi uvidjaj nad tri izbodena radnika centra.Rezultat,panik taster radi svoj posao,policija radi svoj posao,centar nastavlja sa radom,jedino sto imamo a to su unakazene ili ubijeni radnici centra ili ko vec.
  • Aleksandar

    27.07.2017 01:57
    Smešno
    Radnik sam FTO,u G4S-u .Kakav FTO? Povežite panik taster sa interventnom da ljudi reše problem za minut,ne da starci sa licencama koji ne mogu da potrče moraju da reaguju protiv napadača od 2m i 120kg...
  • Rade

    27.07.2017 00:09
    Svaka cast za najgluplje resenje! Drugo se nije moglo ni ocekivati!
  • Deks

    26.07.2017 22:38
    Sigurno je da skupi softver ne može rešiti bilo koji društveni problem. Ovde se konkretno radi o bezbednosnom problemu odnosno o tome kako se suprotstaviti problematičnim osobama koje su rešene da naude članovima porodice ali neretko i radnicima centara za socijalni rad ili slučajnim prolaznicima. Rešenje ovoga jedino mogu pružiti organi bezbednosti koji te osobe moraju neutralisati privođenjem ili 24-satnom prismotrom.
  • Perica

    26.07.2017 22:08
    Panik taster
    Drzava je u rasulu. Panika na ulicama. Ponovo zapusavate rupe gde voda ne curi. Problem nasilja u porodicama lezi u bedi i siromastvu . Nema srece u bedi a to je nasa stvarnost
  • Softveri

    26.07.2017 22:00
    Najbolje je kupiti softver, naravno po ceni softvera i svih ugrađenih u cenu,
    Da li će softer biti rešenje problema, sumnjam. Problem je mnogo složeniji, on je posledica socijalog stanja građana, materijalnog beznađa, nebrige društva za probleme stanovništva, loše organizacije socijalne zaštite, nestručnosti zaposlenih u centrima....
    Softver ovo neće rešiti.
  • Vlada

    26.07.2017 21:47
    ---
    NapreDNO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna