Autor: N1, 021

Info
13.08.2017.
19:51 > 20:06
Vlada Srbije bi u septembru trebalo da donese koeficijente po kojima će se obračunavati vrednost imovine koja je oduzeta posle Drugog svetskog rata, a koja ne može da bude vraćena starim vlasnicima.
  • Branislava

    14.08.2017 15:16
    veza
    Bravo,

    pa ko kaze da nema veze kad je upitanju brz povratak imovine poznatim licnostima iz politike .Tako je vracenA ZGRADA U pARISKOJ BR.9 NASLEDNICIMA NIKOLE PASICA.Naravno ostali nisu vazni kad bude bice .

    Malo je cudno da niko jos nije komentarisao nesto slicno o vezama i vezicama!








    Bravo,
    Zgrada u Pariskoj br.9 vracena vrlo brzo,pa kazu nema veze sve se radi po zakonu,mozda ako imate bliskog prijatelja ili rodjaka u vlasti .

    Mi ostali smrtici radnici i penzioneri cekamo i nemozemo da dobijemo ono sto nam je oteto ali tako je kad nemas veze i zastite od vlasti a nisi ni dovoljno blizak sa nekima od njih.










  • VV

    14.08.2017 14:28
    Strazbur,Strazbur,samo Strazbur,Strazbur nama treba. U protivnom oko za oko zub za zub, imovina za imovinu. Kako su oni uletali i otimali naši imovinu, tako građani da se organizuju i istom merom uzvratiti, i oteti lopovima i političarima ionako nelegalno stečenu imovinu!.
  • Predlog

    14.08.2017 10:51
    Građani koji treba da dobiju ovakvo obeštećenje ne treba da ga prihvate, jer se čini da je to nova obmana. Pošto je suma namenjena obeštećenju građana očigledno nedovoljna, predlažem da se obeštećenje radi u ratama, neka sada daju koliko mogu, a ostatak kasnije, za nekoliko godina, umesto da zaključe slućaj. Takođe, kao deo obeštećenja može da posluži oslobađenje oštećenih građana od plaćanja poreza na nekretnine, ili npr. neka vrsta mesečne rente, dok se ne isplati neka prihvatljiva suma. Takođe, potpuno je zaboravljeno koliko su tekve oštećene porodice doprinele razvoju prethodne države, ili koliko su lično izgubile profita od eksploatacije zemlje i nekretnina.
  • malo pojasnjenje

    14.08.2017 08:41
    Stanko 14.08.2017 • 07:08
    Zakon?
    Ugledajmo se na EU, a najvise na Hrvstsku. Nikome nista ne vracaju i ne placaju. Ni materijalnu stetu, ni naknadu za fizicka i lica koja su bila angazovana u ubijanju. Narocito Nemacki drzavljanima.

    Da bi nesto komentarisao treba da shvatis o cemu je rec. Ali evo ukratko, radi se o imovini koju su komunisti oduzeli posle II sv rata. Znaci dosli u kucu, uperili pistolj i izbacili na ulicu. Jedan od dokumenata koji je neophodan da bi ostvario pravo je da predak od koga je oduzeta nije ratni zlocinac. Znaci ni ti Nemci i Austrijanci da bi ostvarili pravo moraju da dokazu da nisu ucestvovali u ratu na strani fasista. Njima je neko oduzeo nesto sto je njihovo. A jedan od uslova ulaska u EU, koju spominjes, je i taj da se vrati imovina gradjanima kojima je oduzeta. To se zove restitucija.
  • Stanko

    14.08.2017 07:08
    Zakon?
    Ugledajmo se na EU, a najvise na Hrvstsku. Nikome nista ne vracaju i ne placaju. Ni materijalnu stetu, ni naknadu za fizicka i lica koja su bila angazovana u ubijanju. Narocito Nemacki drzavljanima.
  • Lopovluk

    14.08.2017 00:08
    Sramota, opet se donose zakoni na stetu gradjana, a crkvama se vraca sakom i kapom i ne pita ni za porez ni za prihode. Cekam, vec sam i zaboravio kada je predat zahtev, a od papira sta su sve trazili malo je falilo da i odustanem, koliko je bilo mucno i tesko sve sakupiti i naci po raznim katastrima nakon vise od pola veka. I sada jos, ako za svoga zivota i docekam da mi se vrati oteta dedovina, treba neki priuceni partijski poslusnik da proceni koliko ce mi vratiti. Nece da moze. Posto ovo nije drzava nas gradjana koji placamo porez, nega privatna prcija koja sluzi interesu pojedinaca, onda ce izgleda morati neki strazburski sud da zastiti prava i spreci lopovluk. I nije tacno da nema odakle da se vrati. Nema kao sto nema ni za bolesnu decu, bolnice, plate... ali zato se zna za sta ima.
  • Pravoslavac

    13.08.2017 23:33
    About Jevreji
    Pretpostavljam da će Jevrejskoj zajednici biti sve vraćeno.
    Jer je za njih donet poseban zakon u Srbiji.
    Mogao bi se nazvati lex specialisom.
    Jer su oni odabrani narod.
    Jer oni, očigledno, nisu jednaki sa ostalim građanima Srbije.
    Kada bi se sledila EU prava čoveka, u Srbiji bi se taj doneti zakon izjednačio u slučajevima ostalioh vera, tako što bi imovina koja ne može biti vraćena pravim vlasnicima jer su nestali - bila vraćena verskim zajednicama vlasnika.
    Zbilja, zašto je samo u slučaju jevreja donet takav zakon?
    Da ne idem dalje, zbog obilja nalepnica i minusa koje ću dobiti.
    Ali, pitanje ostaje otvoreno i neodgovoreno.
    Odgovor znam ja, ali je zabranjen za objavljivanje.
    Od opštine Vračar nam je trajno oteta imovina, pa imam prava da budem ljut na takozvanu državu Srbiju.
    Rekoste, u EU su svi ljudi jednaki?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna