Autor: Tanjug

Info
11.10.2017.
14:54 > 15:37
Profesorku Trgovačke škole u Beogradu fizički je napao učenik te škole, a kolektiv te obrazovne ustanove danas se okupio kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog napada na koleginicu.
  • Vladimir

    14.10.2017 15:09
    podrška kolegama
    Poštovani,
    Svi zajedno moramo odlučno da se izborimo za poštovanje naše plemenite i nažalost totalno degradirane profesije.
    Snagom autoriteta struke, voljom i energijom neophodnim za predlaganje adekvatnog zakonskog okvira za zaštitu prosvetnih radnika kao i odlučnošću da se zakon i podzakonski akti implementiraju, možemo se izboriti za manje ranjiv socijalni status od ovog u kome se nalazimo.
    Nasilje nad prosvetnim radnikom mora se sprečiti po svaku cenu i to ne samo fizičko nasilje učenika već i fizičko i verbalno nasilje kolega često u prisustvu učenika, koji na taj način dobijaju podsticaj da se ponašaju nedolično i nasilno.
    Mene je konkretno iz Muzičke škole u Subotici izbacila grupa huligana, skrivljeno postavljen vršioc dužnosti direktora i Školski odbor nelegalno formiran sa predsednikom u sukobu interesa, zato što nisam hteo da platim mito da bih ostvario pravo na stalni radni odnos posle punih pet godina rada neprekidnog rada, pored ostalog zato što sam putem sredstava javnog informisanja objavio falsifikovanje dnevnika individualne nastave kolege u čemu je saučestvovala koleginica, član Školskog odbora.
    Neophodno je da se izborimo za departokratizaciju izvršne vlasti u prosvetnom sistemu, tako što ćemo formirati kordinirano telo prosvetnih radnika, koje će steći legitimitet da izabira iz reda zaposlenih u prosveti, kadrove Ministarstva prosvete, Sekretarijata prosvete APV i inspekcija prosvete .
  • marko

    14.10.2017 11:24
    Za dežurne fizičke pedagoge
    Vidim ima par komentatora ovde koji ze žale kako nastavnici više nemaju "prutić", kako je za sve kriv nekakav skandinavski model, i kako bi bilo mnogo bolje da prosvetni radinici fizički kažnjavaju učenike.

    Ajd sad razmislite malo pa mi recite: ako nastavnik probleme rešava batinama, šta će učenici od njega nauče o rešavanju problema?

    Ovaj idiot koji je napao svoju nastavnicu verovatno je na svojoj koži osetio da se problemi "rešavaju" tako što prebiješ onog ko ne radi kako si rekao. Nasilna deca su posledica nasilnog vaspitanja u 99% slučajeva.

    Uključite malo mozak pre nego što se u'vatite za "prutić"

  • BELENYI

    14.10.2017 09:55
    PPPPPPPPP
    Profesori i nastavnici - sve više i više su kao GLINENI GOLUBOVI !
  • Željko

    13.10.2017 23:35
    Prutić
    Onog momenta kada nekom gigantu prosvetne misli palo na pamet da učitelju izbaci prutić iz ruku tada je počeo sunovrat naše prosvete.
  • Dragana Janković

    12.10.2017 10:58
    Nasilnici u školama se neguju
    Osuđujem svaki vid nasilja, naročito u školama a pogotovo prema profesorima. Međutim ti isti prosvetni radnici su ćutali kada je nedavno ali i pre toga bila potrebna njihova podrška za usvajanje Aleksinog zakona koji nije prošao Skupštinu R.S !
    Jedino što oni sada mogu a i svi mi ostali, što je ironija i cinizam ovakvog ali i mnogo drugih slučajeva nasilja u školama je da gledaju nasilnika kako čupka travu u školskom dvorištu jer će mu to biti najteža kazna, po novom zakonu obrazovanja i vaspitanja vezanim za nasilje u školama !
    Eto prilike da penzionerka gospođa Biljana Lajović i ujedno pomoćnik ministra prosvete upravo za ovakve situacije, objasni profesorima kako je najbitnije da se nasilnik ne oseti izopštenim iz sredine !
  • @LOL

    12.10.2017 08:49
    Kada napises jednu recenicu, a iza nje sledecu recenicu pocnes sa ali, time svesno gazis prvu recenicu. A sta reci o coveku koji se sam pokaki po sopstvenim recima u nekoliko recenica? A sto se tice tvojih akademskih dostignuca, svih petica, i zle nastavnice biologije - ne znam kakvo ti je znanje iz biologije bilo, ali ako je tu na nivou poznavanja srpskog jezika, dobro te je i pustila da prodjes. Objasni mi, kako neko izadje iz skole sa peticom iz srpskog, a ne poznaje osnove pravopisa?
  • @Samuelson

    12.10.2017 08:39
    A sta ti mislis? Evo, bez ikakvih dodatnih informacija, pokusaj da pretpostavis koji je sklop licnosti i moralnih i zivotnih principa jednog mladog coveka koji je u stanju da fizicki napadne drugu osobu koja njega fizicki nije pipnula? Za mene ne postoji opravdanje. Osova koja prva digne ruku na drugu osobu je najnizi oblik postojanja, nema izgovora. A sta reci kad je to neko ko nije jos ni punoletan. Mada, evo bez ikakvih dodatnih informacija o tebi, ja mogu sa velikom verovatnocom da pretpostavim kakva se moralna gromada krije iza tvog maleckog komentara koji vredi kao tri stranice teksta.
  • Potreba

    12.10.2017 06:43
    Mi to ovako radimo...
    Dok se EU i Skandinavija nije počela mešati u naše školstvo, mi smo ga još i imali.
    Sada je stanje takvo, da će biti još gore od ovog slučaja.
    Neka budala je poverovala da se deca zaista mogu obrazovati uz slikovnice.
  • Ns

    12.10.2017 06:26
    Komentar
    Ako u vrhu vlasti imate sumnjive doktorate,o moru diploma sa privatnih fakulteta ne treba gubiti vreme,kako ocekivati da nastavnik u drzavnoj skoli bude cenjen i postovan.Nazalost mislim da se situacija sa tim biti sve gora.
  • DA

    11.10.2017 21:31
    DA
    u drzavi u kojoj je prosveta,kultura i zdravstvo na poslednjem mestu nista drugo ne moze ni da se ocekuje
  • LOL

    11.10.2017 20:58
    Smatram da je nasilje svake vrste za osudu i za sankcionisanje. Ali na žalost ima raznih profesora i neki od njih u najmanju ruku zaslužuju da ih neko dobro nauči pameti. Jednu moju dobru prijateljicu inače odličnu učenicu maltretirao je profesor elektrotehnike. Pošto nije htela da ostane nasamo sa njim posle časova i pošto nije dozvoljavala da je prati kući konstantno joj je davao jedinice naočigled svih nas u razredu iako je devojka uvek sve znala. Svaki put je stezao za rame, dirao joj kosu i večito je tražio razlog da se nađe iza nje da bi joj se da izvinete trljao o pozadinu . Žalila se razrednom, stiglo je i do direktora i ništa. Do kraja školske godine je maltretirao a mi smo gledali da pazimo da nikada ne ostane sama u školi kada je on u našoj smeni pošto sam siguran da bi nešto uradio. Sve u svemu na kraju je morala da ide na popravn iako je bila odlična učenica . E takvi zaslužuju dobre batine.Ja sam recimo u osnovnoj školi bio vukovac (tada je to nešto i značilo). Imao sam nesreću da sam dobio nastavnicu biologije kojoj se iz nekog razloga jako nisam svideo nakon mog prvog odgovaranja. Biologiju sam večito rasturao pošto je oduvek volim.Ja kod nje nisam mogao da dobijem veću ocenu od dvojke.Žalio sam se svima redom nosio kontrolne zadatke na kojima su tačni odgovori bili precrtani i iškrabani od strane nastavnice a ona je uvek govorila da ja prepisujem .Do osmog razreda imao sam petice iz svega sem biologije i to se zove nastavnik?
  • kotite se je li?

    11.10.2017 20:22
    Trgovacka skola?
    Znam mnoge blago receno kretene, ljudski sljam, koji je pozavrsavao razne trgovacke skole pa danas ima zgradurine, kamione, avione, mlinove, secerane...
    Ovaj sto je napao profesoricu je samo pozurio sa svojim pravim identitetom. Trebao je prvo da napravi bar jednu zgradu na livadi pretvorenoj u gradsko gradj. zemljiste.
  • Divljaci

    11.10.2017 18:59
    Garant nije ispostovala njegovo ispostovanje.
  • Kupljene diplome

    11.10.2017 18:06
    Bedak
    Nisu oni došli da nešto nauče. Kupiće im taja i maja diplomu eto nama radosti.
  • Marko

    11.10.2017 18:03
    "intelektualna elita"
    Prosvetarima se vraćaju rezultati godina i godina njihovog prosvećivanja. Kako sejete tako žanjete. Očekujte samo pogoršanje situacije. Žao mi je samo ako se zalomi da neki dobar i koji se trudi prosvetar oseti ovo na svojoj koži. Toliko.
  • Dejans

    11.10.2017 17:59
    Roditelji
    Pa sva ta deca su postala takva isključivo jer su im roditelji dopustili. Kada je bilo vreme da ih vaspitavaju dok su još zapravo bila deca oni su popuštali jer im je bilo simpatično da budu nestašna, a tek su videli kasnije da sad ne mogu ništa i da je kasno i eto nama još jednog takvog koji nema grama kulture i misli da će se izvući iz svake neprilike kao i 100x to tada. Šta očekuju ti roditelji, da će nastavnik da ih nauči elementarnoj kulturi, pa neće, zato što se to uči kući, od malih nogu i zato smo svi ovde, gde smo, niko nikog ne poštuje, svi su spremni na agresiju, jer ga kući ne nauči ni da kaže hvala a kamoli tek izvini ali zato vrlo dobro znaju da treba svakom da "vrate".
  • Samuelson

    11.10.2017 17:47
    ?
    A sto nije polozio?
  • /

    11.10.2017 17:19
    /
    pranje wca, uniforme, testovi na droge, pregled torbi, racija po skolskim coskovima- da se ucenicima razbije volja za drskoscu
  • dzungla

    11.10.2017 17:18
    Divljina .
  • Dok nije kasno

    11.10.2017 17:09
    Povećati broj psihologa i pedagoga u školama, naročito osnovnim. O takvoj deci očigledno roditelji ne brinu adekvatno, pa bi tu trebalo da se aktivira društvo, putem svakodnevnog rada sa psiholozima i pedagozima, te da se popravi predstava problematičnog deteta o životu. Njima upravo treba osećaj da je nekom stalo do njih, kao i podrška da mentalno izađu iz mraka lošeg porodičnog okruženja.
  • Lena

    11.10.2017 16:48
    Naravno, kad ste devastirali obrazovni sistem, a nastavniku niste ostavili nijednu mogucnost da kazni djaka. Vec su uveliko prisutne generacije razmazenih i bahatih koji nemaju rec autoritet u svom recniku, njihovo ponasanje zgrazava svakog normalnog, a nista se ne preduzima po tm pitanju. Tuzno...
  • Mimi Oro

    11.10.2017 16:39
    Potpuni raspad sistema .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna