Autor: N1

Info
19.11.2017.
18:17 > 07:18
Agroekonomista Milan Prostran kaže da mnogo toga nije transparentno kad je u pitanju dolazak nemačke kompanije Tenis u Vojvodinu.
  • Miloš

    20.11.2017 06:29
    Tuđa zemlja
    Dok se narod osvesti, videće da živi u tuđoj zemlji. jer će vlast, u međuvremenu, dati u dugogodišnji zakup i prodati sve što se može strancima, pa i poljoprivredno zemljište koje naslednici uzaludno čekaju da im se vrati restitucijom.
  • Građanin

    20.11.2017 00:12
    Krvoloci
    Kad namirišu mogućnost za proviziju ili pljačku postaju bezobzirni. I smuljaju nešto, kao "u interesu Srbije".
  • fa. tönnies

    19.11.2017 21:23
    mesari/klanicari
    familija Tönnies su mesari-klanicari-preradjivaci mesa, a NISU NIKADA bili uzgajivaci svinja--teladi-zivine; trenutno su vodeci :
    -Division Meat
    -Division Convenience
    -Division Ingredients
    -Division Logistics
    -Pharma Action - Heparin (Mucosa) proizvodnja heparina iz sluzokoze svinjskih creva.
    .....
    prvo: ovo sve lici na veliku igru dobrih prijatelja Ace Vucica i gazda-Clemensa: prvo ce se pozabaviti holding-tönnies oko ugovora arende na trideset godina, pa ce onda polako odustati i PREPUSTITI "posao" Aci i njegovom voljenom bratu; tek toliko da se zemlja ne zaparlozi.
    drugo: u celoj Srbiji nema dovoljno stoke za klanje i preradu, da bi to bilo kome bilo isplativo, pogotovo ne Tönnies firmi, da su imali racuna oni bi vec odavno bili tu...Tönnies kolje i preradjuje godisnje oko 20 miliona svinja!
  • Kaja

    19.11.2017 21:19
    Imena odbornika koji su glasali za davanje zemlje u zakup objavite na zidu srama. Da vidimo ko to prodaje buducnost nase dece.
  • MarjoNs

    19.11.2017 19:47
    Budućnost
    Da li će o zemlji bolje da se stara svetska kompanija ili seljak koji gleda na svakom uglu kako da ušpara.

    Realno razli pa odgovori.

    Kazemo polnoprivreda nasa sansa, pa kako bez nove opreme, genetike, hibrida, obrazovanja ? Kako ?

    ps Ako se tebi ( poljoprivrednik ) celokupan biznis zasniva na državnom zemljištu možda je vreme da menjate biznis

  • paor

    19.11.2017 19:38
    Transparentno je jedino da vlast otima vekovnu zemlju paora i daje "partneru" iz inostranstva
    Zašto ? Zato što su korumpirani a opstanak paora na zemljištu dedova ih ne interesuje.
  • Zivan

    19.11.2017 19:19
    Dolazak vodećih prerađivača je neophodan kako bi se mnogostruko uvećanim izvozom mesa i prerađevina revitalizovalo svinjogojstvo. U nas tov svinja u dugogdišnjem padu, izgubili smo i rasni kvalitet, seljaci nisu upoznati sa novim spravljanjem hrane i sasvim je logično da se u Tenis( bilo koji veliki klaničar) početku delom osloni i na svoje farme na zakupljenoj zemlji. Uostalom, ukoliko posao krene seljacima preostaje da godišnje, samo za Tenisa, tove i po pet, šet miliona svinja, što je za ovdašnje poljoprivednike nedostižno još dugo vremena...
  • Srna

    19.11.2017 19:14
    Ajao
    A kao da su naši superiorni i bolji od Nemčak. . .ma hajte molim Vas nas čovek sa ovih prostora je pre svega hohštapler i prevarant neviđenih razmera.Više verujem bilo kojem strancu nego li nekom našem sugrađaninu pa ni komšiji nemam poverenja kada sam video da baca kantu đubreta sa terase , a kenja po hodniku.Mi smo polupani narod , i prljav do maksimuma.Više verujem i crnom Turčinu i Hrvatu nego li našem čoveku, mi smo bre ološ belosvetski...ubedite me u suprotno i od mene dobijate 500 eura ali sam i ja budala kao i svi oko mene pa nećete dobiti tih 500 eura hahahdadaaa
  • Veganka

    19.11.2017 19:14
    Netransparentni su ponajviše zidovi farmi i klanica.
    https://www.youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A
  • Mile

    19.11.2017 19:10
    Sve bi to bilo u redu kad bi se u projekt uključile sadašnje i buduće provizije, jel da tamo gde treba, što bi dovelo do visoke rentabilnosti. Međutim, isključivanjem provizije iz obračuna, rentabilnost "povlašćenih investitora" ispadne mršava, pa nam se čini i loša. Kad bi se uračunale i sve provizije, dobila bi se sasvim pristojna rentabilnost, odnosno isplativost takvog projekta na globalnom nivou ali ne u stvarnosti, budući da se iz participacije u rezultatima projekta isključuju paori kao pauperizovani delovi društva.
  • Rasejani procesor

    19.11.2017 18:43
    Sve u svemu, ono Tenisovo ''T'' lako bi moglo da se preobrati ,,P''. Pa šta nam ostane.
  • yz

    19.11.2017 18:42
    Kralj podelio zemlju? oteo pa podelio ,ta zemlja je bila necija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna