Autor: Beta

Info
23.01.2018.
13:45
Premijer Slovačke Robert Fico je najavio da će u 2018. vlada doneti mere kako bi od niske nezaposlenosti profitirali Slovaci, a ne strane posredničke agencije, uvozom radne snage sa Balkana ili iz trećih zemalja.
  • Мунгос

    23.01.2018 17:38
    Баш су лепа ова Словачка имена, као што је Роберт, ….. ецтра.
  • Мунгос

    23.01.2018 17:36
    Уопште ми није јасан овај премијер Robert Fico, зашто се буни што неко хоће да ради код њега? Па то је лепо, други раде, ја лежим.
    Можда је неко из Европске Уније љут због тога?
    Па, ако је љут, онда је то друго питање.
  • Marko

    23.01.2018 15:02
    Aha - kako da ne.
    Slovacka profitira zahvaljujuci ovakvim radnicima/situacijama. Isto je bilo sa kopacima zlata, sa kopacima dijamanata, sa beracima pamuka, jabuka ... samo je novo vreme pa se sada sklapaju televizori, auta, telefoni, kompjuteri.

    Ovakvo stanje je normalna praksa u Kini. Decenijama.

    Prosta matematika:
    - slovaci odlaze u druge zemlje, za vecim platama
    - srbi dolaze, ilegalno i rade njihov posao za manje plate
    - radnika konstantno nedostaje
    - uvoz radnika je neminovan, jer je investitorima obecano (kao i ovde)
  • pera

    23.01.2018 14:50
    packe
    Pitanje je koliko će te mere biti zakonske, pošto se i Slovaci u potrazi za bolje plaćenim poslovima iseljavaju i rade u drugim zemljama. I drugi bi mogli po zakonu reciprociteta da zabrane zapošljavanje Slovaka. Od zapošljavanja Evropljana se ne može odbraniti, pošto po evropskim zakonima granica među članicama nema, kao ni ograničavanja seobe stanovništva, ali od naših može. To bi podrazumevalo donošenje zakona koji bi se odnosio na Srbe, Bosance, Hrvate...
    Premijer Fico može da dobije po prstima od Merkelove.
  • Filipinac

    23.01.2018 14:21
    filipini
    To je prava drzava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna