Šest načina da vas šef zavoli

Ne, to nije tako što ćete podilaziti svom nadređenom. Dajemo vam predloge na osnovu naučnih istraživanja i mišljenja eksperata.

1. Dolazite na posao ranije

Prema istraživanju biznis škole na Univerzitetu u Vašingtonu, menadžeri smatraju savesnijim i boljim radnicima one koji dolaze ranije u odnosu na one koji dolaze kasnije. Zanimljivo je da nema veze ako oni koji dolaze kasnije i ostanu duže.

2. Pitajte za savet

Harvardska poslovna škola pokazala je da vas, kada pitate za savet, to ne čini neznalicom, već može da deluje da ste kompetentniji. Mnogo zavisi i od pitanja. Ali, ako pitanje ima smisla vi pokazujete da radite na nečemu, i da vas to zanima. Što je još važnije, pokazujete da cenite inteligenciju i iskustvo osobe od koje tražite mišljenje.

3. Uklapate se i pratite posao

Pod ovim podrazumevamo da ste razumeli šta je vašem šefu zaista važno, do čega mu je stalo, i da radite na tome da to i postignete. Ako ne znate, možete i da pitate šefa direktno šta mu je važno, mada većina to jasno stavi do znanja.

4. Postavljate "daleke, nedostižne" ciljeve

Ono što zaposleni pre vas nisu mogli, ili što su mislili da je nemoguće, vi ostvarujete ili ste ostvarili. To je vrlina koja izdvaja.

5. Obraćajte pažnju na detalje

Ako mislite da imate širok pogled na svet, onda je najbolje da počnete da obraćate pažnju na detalje. "Ono što se čini kao mala tehnička smetnja, može da utiče negativno na mnoge klijente. Zaposleni kojima se može verovati da će uhvatiti ove greškice, počinju da se izdvajaju iz gomile", kaže Rajan Holms, direktor Hootsuite-a.

6. (Pro)govorite

Imate mišljenje? Nemojte ga kriti od svojih kolega. Stručnjaci kažu da ljudi baš ne simpatišu one koji se stalno drže po strani. Svi imamo dobre i loše ideje, loša vam neće naškoditi, a dobra će vam značiti mnogo.

Izvor: BizLife

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.