Kinezima imovina, a Srbiji dugovi Železare

Kineska kompanija "Hestil" kupila je imovinu "Železare Smederevo" oslobođenu svih obaveza.
Kako pokazuje ugovor o prodaji srpske čeličane, novi vlasnik preuzeo je 98 "čistih" imovinskih celina, koje nisu opterećene hipotekama, dugovima i  kreditima.
 
Kako se navodi u ovom dokumentu, koji ima više od hiljadu strana, imovina, koja čini jedinstveni prodajni paket oslobođena je i "bilo kog prava bilo kog lica", koje je železara imala do dana zaključivanja ugovora.
 
Za poreske obveznike to, praktično znači da će sve obaveze preuzeti država, piše Politika.
 
Prema javno dostupnim podacima, ukupne obaveze železare na kraju 2014. godine prelazile su 300 miliona evra. Kad se na to doda i gubitak iz 2015. godine, koji je javnosti još nepoznat, doći će se do tačnog iznosa obaveza koji će na sebe preuzeti poreski obveznici.
 
Autor: Politika
Foto: zelsd.rs
  • neko iz mase

    24.04.2016 12:22
    @ milan
    Naravno da su kinezi trebali da preuzmu dugove železare, imali igde u svetu mogućnost da kupiš firmu ali da ne preuzmeš obaveze proistekle iz njenog poslovanja? I kad neko umre pa na ostavinskoj raspravi naslednici podele imovinu isto tako MORAJU da preuzmu i dugove. Takve stvari kao ovo sa železarom su moguće samo u ovoj našoj napaćenoj Srbiji, dok je vode ovi silni "stručnjaci"
  • Milan

    24.04.2016 07:49
    Neko tu rece ; niko nas nije pitao ... ! Pitali smo se mi onog oktobra kad na tacni dadosmo ekspertima drzavu , nase sudbine i zivote . Tad su to bili svetski strucnjaci , doktori struke i profesori . Pa ta ista zeljezara ode Amerima . Kad su istopili sto su imali da istope , pokupise svoje kompjutere i odose . I sad stranacki mudraci u vidu komentara koji su uzgred budi receno na svaku temu isti , pljuju po svemu sto se u ovoj zemlji uradi . Kazu mudraci ; ostali su dugovi ! Ne nego su trebali Kinezi da otplate i tudje dugove ! Verujem da bi svi oni sto tako pisu uzeli -kupili za sebe neku nekretninu opterecenu dugovima !
  • goxns

    24.04.2016 01:24
    dosta
    ko nas je pitao da li zelimoda otplacujemo taj dug. vise se isplati da radnici zelezare beru vrganje po sumi nego da zelezara radi... zalosno ali istinito...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija