Naučite kako da vas šef zavoli u 7 koraka

Biti u šefovoj milosti i nije najteža stvar na svetu, a pritom to ne mora uključivati ulizivanje šefu ili hvaljenje njegove sjajne frizure ili odabira odeće ili volontiranje za svaki i najbezvezniji zadatak.

Većini šefova bićete u milosti ako shvatite šta tačno žele od vas i strateški promišljate kako da ih odobrovoljite svojim radom.

Dođite na posao ranije

Istraživanje je pokazalo da zaposleni koji dolaze na posao ranije ostavljaju bolji utisak i šefovi ih smatraju pouzdanijima. To ne mora biti sat vremena ranije, ali i 10 minuta učiniće veliku razliku.

Pitajte za savet

Možda ste oprezni kada je vaš šef u pitanju i strah vas je da mu se obratite, ali istraživanja pokazuju da ovim pristupom grešite. Šef će vas više ceniti ako tražite savet kada je to potrebno. Takođe, steći će utisak da ste sposobni i puni samopouzdanja.

Saznajte šta voli

I vaš šef je samo osoba koja vikende 'ubija' pred televizorom, u prirodi ili po koncertima. Saznajte koji je njegov hobi, šta voli da radi u slobodno vreme i započnite razgovor.

Zadajtei ciljeve

Istraživanje je pokazalo da zaposleni koji postavljaju ciljeve i, naravno, ostvaruju ih, imaju bolji odnos sa šefovima od onih koji samo ispunjavaju zadatke.

Recite 'hvala'

Studija je pokazala da ako zahvalite šefu, čak i ako je reč o negativnoj kritici, imate veće šanse da vas zavoli.

Uzmite godišnji

Možda zvuči neobično, ali ovim potezom pokazujete da cenite sebe i svoje vreme, a samim time će vas i drugi više poštovati.

Recite šta vam je na umu

Imate mišljenje o nečemu? Nemojte da se plašite da ga i kažete.
 

  • jos nekoliko koraka

    27.08.2016 17:22
    08. namazite Sefovu guzu vazelinom da ga ne boli kad se uvlacite
    09. namazite i sebe vazelinom radi dozivljaja.
    10. obavezno operite ruke pre nego sto mu pridrzite pikicu u WCu
    11. operite mu auto i pre i posle podne
    12. dok mu uvece drzite svecu, strogo gledajte samo u plamen
    13. sa osmehom mu dajte kljuceve garsonjere da Sef dovede svalerku.
    14. ako je Sefova svalerka vasa zena, okupajte je i namirisite pre upotrebe
    itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.