Albanija ukida porez za mala preduzeća

Albanski premijer Edi Rama najavio je potpuno ukidanje poreza za male firme - sve one koje imaju godišnji promet manji od 36.400 evra.
Smanjeni su i porezi za veća preduzeća, tako da će svi oni koji ostvare godišnji promet između 36.400 i 58.200 evra od sada plaćati porez na dobit od samo 5 odsto.
 
Albanija na taj način želi da obezbedi dodatni podsticaj sektoru malih i srednjih preduzeća te da se približi zapadno evropskom modelu oporezivanja.
 
Albanija je u poslednjih 25 godina postigla velik napredak. Pre izbijanja globalne finansijske krize 2008. godine, imali su najbrži rast u Evropi, po prosečnoj stopi od 6 odsto godišnje. 
 
Siromaštvo je u periodu od 2002. do 2012. godine smanjeno na oko 12 odsto. Zanimljivo je da je njihova privreda nastavila da raste i u vreme krize, iako nešto manjim tempom, od oko 3 odsto godišnje. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija