Vujović: Niko nije želeo ovoliki pad proizvodnje u EPS-u

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je tokom rasprave u parlamentu da niko nije želeo toliki pad proizvodnje u EPS-u.
Vujović: Niko nije želeo ovoliki pad proizvodnje u EPS-u
Foto: Pixabay
"Nije pala proizvodnja u prvom tromesečju jer je to neko želeo, već zbog toga što su se tada dogodile razne promene. Između ostalog, bilo je loše vreme. Ovoliki pad proizvodnje nije normalan", rekao je on.
 
Naveo je da novac koji je namenjen za reformu EPS-a ne dobija EPS kao takav nego budžet za reformu. Ističe da je to nedvosmisleno dobro i za budžet i za Srbiju.
 
"Mnoge zemlje ne mogu ni približno da dobiju ovoliko sredstava koje je dobila Srbija jer smo se pokazali kao dobri partneri", rekao je on i dodao da Svetska banka ulaže sredstva samo tamo gde je sigurna da će se utrošiti na pravi način.
 
Govoreći o stanju u državnoj kasi, ministar finansija ističe da imamo 600 miliona manji deficit i da smo smanjili dug za 650 miliona evra. Ističe i da se Srbija sada zadužuje po šest puta manjoj kamatnoj stopi.
  • Мунгос

    13.05.2017 15:56
    @ Pustinjski banderas,
    Никако немој да цитираш Ђолета од пре 30 година, зато што је он тада био на нашој страни. између осталог, певао је о Словенцима: „Лаку ноћ браћо смучари, добро сте ми се смучили…..“. Наљутићеш неке госте овог портала.
    Иначе, терен за продају ЕПС наравно неком страном купцу (Чешка на пример) припрема се почевши од 1998. године, када је почела једна од n-тих акција срачунавања вредности ЕПС. Румуни су своје продали успешно, па смо сведоци како сада дрљају задњим делом тела.
    ЕПС се код нас одржао под Милошевићем, Коштуницом, Тадићем. Сада ћемо пратити како иде ствар под овим Вучићем, мислим мрка капа, зато што смо сведоци како се њему тресу гаће када ММФ подвикне. Оправдање ће му бити да мора да прода ЕПС да би вратио коцкарске дугове за које није само он одговоран.
  • Gimli

    13.05.2017 15:15
    Svetska banka nas je prepoznala kao kravu muzaru.
    Nijedne pare nisu za dzabe!
    Pitanje je dana sta cemo morati "prodati" jer su nas oni tako savetovali a zarad naseg "dobra" :(
  • Konj Cvetko

    13.05.2017 14:41
    partijski kadrovi
    Naravno da ste želeli ovakav pad proizvodnje. Nagurali ste botove i botulje u EPS da sede po kancelarijama. Problem je nastao u proizvodnji, a ona se većinom oslanja na ugalj. Rudari ne mogu da postignu zbog loših sve lošijih uslova rada, neadekvatne opreme i partijskog upravljanja. Vujovića je opet iznenadio sneg u januaru, ali najlakše je okriviti vreme. Ni reč da kaže kako se preglomazan sistem kao što je EPS dodatno opterećuje prekomernim zapošljavanjem u administraciji (plate ogromne, a ništa se ne radi). Predlog za prepodobnog ministra: kad već mora po partijskoj direktivi da zapošljava, neka botove i botulje usmeri u rudnik. Da bar malo budu od koristi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija