Predlog za stvaranje jedinstvene svetske valute

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev predložio je stvaranje svetske kriptovalute kako bi se izbegli valutni ratovi.
Predlog za stvaranje jedinstvene svetske valute
Foto: Pixabay
"Došlo je vreme da se razmotri pitanje uvođenja međunarodne monte. Ona će omogućiti da se svet spasi od ratova valuta, spekulacija, da se izbegnu razmirice u trgovinskim odnosima, smanji nestabilnost na tržištu", izjavio je Nazarbajev.
 
Prema njegovim rečima, ova valuta trebalo bi da se bazira na jednostavnom shvatanju mehanizma emisije koji će kontrolisati samo njeni potrošači. 
 
"Uzimajući u obzir digitalizaciju, razvoj novih tehnologija kao što je blokčejn, takva platna jedinica može biti stvorena kao kriptovaluta. Važno je je da se ona ne bazira na apstraktnom poverenju, već na osiguranju konkretne imovine", naveo je Nazarbajev.
  • White Power

    17.06.2017 20:34
    Et crta (kosa)
    Cuj ovog genija "Bitcoin propao"?!
    Ti si prijatelju propao, a ne bitcoin.
  • /

    17.06.2017 19:21
    /
    Vreme bi bilo da se to uradi, ako je već bit coin propao, mada je bila dobra ideja, ovo bi bilo super

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.