Cena nafte u padu dve nedelje zaredom

Cene nafte završavaju drugu nedelju zaredom u padu, nakon što je Međunarodna agencija za energetiku (IEA) snizila procenu tražnje za "crnim zlatom".
Cena nafte u padu dve nedelje zaredom
Foto: Pixabay
Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i ocenila da splašnjava posvećenost grupe crpljenju viška ponude sa globalnog tržišta.
 
IEA je smanjila procene tražnje za naftom iz OPEK-a za ovu i sledeću godinu za 400.000 barela dnevno, nakon revidiranja podataka o potrošnji na tržištima u usponu, prenosi agencija "Blumberg".
 
Cena naftnih fjučersa je pala u Njujorku za 0,3 odsto.
 
Američka "laka" nafta WTI za septembarsku isporuku je pojeftinila za 14 centi na 48,45 dolara za barel na robnoj berzi u Njujorku na jutarnjem trgovanju u 8:51 časova po lokalnom vremenu. Ukupan obim trgovanja bio je oko 19 procenata iznad 100-dnevnog proseka. Cene američke naftne reference su pale ove nedelje za 2,2 odsto.
 
Severnomorska nafta "brent" za dostavu u oktobru oslabila je za 11 centi na 51,79 dolara za barel na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa.
 
Cena "brenta" je juče pala za 80 centi, ili 1,5 odsto, na 51,90 dolara, a u ovoj trgovačkoj nedelji je splasnula za 1,2 procenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.