Tri kompanije zainteresovane za kikindski MSK

Tehničku dokumentaciju za Metanolsko-sirćetni kompleks otkupile su tri kompanije, a da li će podneti i konkretnu ponudu znaće se do 10. avgusta, pišu Novosti.
Tri kompanije zainteresovane za kikindski MSK
Foto: Pixabay
Tada ističe rok da zainteresovani investitori odluče hoće li ući u trku za 99,9 odsto ove kompanije. Početna cena je 20,4 miliona evra. Ukoliko prodaja ne uspe ni iz drugog puta, MSK će ući u treći krug i to do kraja septembra, vidi se iz Memoranduma sa Međunarodnim monetarnim fondom, piše list.
 
Trenutno su 104 preduzeća neprodata. U toku je javni poziv za šest firmi, a u pripremi je objava oglasa za devet preduzeća. Ministarstvo privrede najavljuje da će objaviti javne pozive za privatizaciju i svih ostalih preduzeća iz privatizacionog portfelja, ukoliko se za to steknu uslovi. Prvi na spisku je PKB, koji će biti oglašen već u avgustu, pišu Novosti.
 
"Zaključkom Vlade određeno je da će se postupak privatizacije PKB korporacije i zavisnih društava, Veterinarska stanica PKB, Eko-lab, PKB Agroekonomik, sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem zajedno i u istom postupku", kažu u Ministarstvu privrede.
 
Javni tender za strateškog partnera za rudnik bakra RTB Bor raspisan je ovog meseca, a prijave se dostavljaju do 20. avgusta. Vlada se MMF-u obavezala i da će do kraja septembra pokrenuti tender za privatizaciju Petrohemije.
 
Do aprila ove godine je više od 300 kompanija otišlo u stečaj, a više od 50 je privatizovano od kraja 2014. Oko 33.500 zaposlenih iz oko 320 preduzeća je dobilo otpremnine.
  • aero casper

    04.08.2018 10:18
    iskoristivost
    msk bi bio rentabilan samo ako se ona silna toplotna energija koja se rasipa iskoristi za grejanje, a ima je bogami na pretek, ako ništa drugo, makar mikronaselje da greje... ali zašto bi to naša drava uradila kada može proda za sitne pare, a sitne duše da krupno zarade na toj prodaji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija