Žena dobila odštetu od 10.000 dolara zbog automatske instalacije Windows 10

Prošlog meseca Teri Goldstin iz Sausalita u Kaliforniji dobila je odštetu od 10.000 dolara zbog toga što joj je Majkrosoft samoinicijativno ažurirao operativni sistem, čime je funkcionisanje njenog računara bilo usporeno.
Iako Majkrosoft jedva čeka da njegovih deset milijardi korisnika pređe na novu platformu Windows 10, agresivno promovisanje operativnog sistema može skupo da košta.
 
Goldstin tvrdi da je u avgustu prošle godine, bez njene saglasnosti, operativni sistem njenog računara promenjen iz "sedmice" u "desetku", zbog čega je turistička agencija u kojoj radi izgubila oko 17.000 dolara. Ona, naime, nije mogla da odgovori na potrebe svojih klijenata, jer su svi dokumenti i mejlovi koji su joj bili neophodni za rad, postali nedostupni nakon prelaska na novu platformu.
 
Ona se obratila korisničkoj podršci Majkrosofta i pretraživala forume, tražeći lek za svoj računar, koji je funkcionisao sve lošije. Kada je njen iskaz saslušan pred sudom, Majkrosoft čak nije poslao svog advokata, nego zaposlenog u lokalnom prodajnom centru njihovih proizvoda.
 
"Niko me nije pitao da li želim da ažuriram sistem", kaže Goldstin, koja u vreme kada je došlo do automatske instalacija, nije ni čula za Windows 10.
 
Na internetu pritužbe korisnika Windows operativnih sistema na agresivno promovisanje "desetke" postaju sve glasnije. Mnogi su se žalili na to da njihovi računari automatski pokreću instalaciju novog sistema, a da pritom ne traže saglasnost korisnika. 
  • Jovan

    02.07.2016 17:42
    Nakon 8-ice, jos jedan galakticki promasaj.
    Osim XP i W7, sve sto je usledilo ne zasluzuje instalaciju ni na parking sat.
    Neka nadrealna potreba da se "sve" integrise u jedan OS rezultovala je sistemom koji nerezonski "guta" resurse, uz usporen rad i smanjenu stabilnost.
    Ciljano se prave operativni sistemi koji zahtevaju beskrajan hardverski upgrade.
    Traze toplu vodu.
    Bezidejno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija