Facebook briše naslove sa "ŠOKANTNO" i "NEĆETE VEROVATI"

Da li vam je dosadilo da čitate "NEĆETE VEROVATI", "ŠOKANTNO", "LUDILO"? Facebook briše dosadne, skandalozne naslove.

Svi ste videli takve naslove, možda i kliknuli na njih, ali sada Facebook daje sve od sebe da vaš News Feed pročisti od stranica i sajtova koji namerno prikrivaju, preteruju ili manipulišu određene informacije u naslovima, piše "TechCrunch".

Umesto da se jednostavno proglasi za "clickbait" - "mamac za klikove", svaki naslov dobija ocenu na osnovu toga koliko je "šokantan", "neverovatan" ili jednostavno loš, tako što algoritam prepoznaje fraze koje se najčešće koriste da bi se naslov "pojačao".

Što je veća "ocena" naslova, to će biti veća kazna za čitavu stranicu ili sajt, jer će njihov ceo sadržaj, a ne samo ti naslovi, biti slabije vidljivi na News Feed-u korisnika.

"Ukoliko dnevno postujete 50 linkova, a samo jedan od njih je 'clickbait', ova promena na vas neće uticati. Ali, ako 'spamujete' i po ceo dan postavljate neiskrene naslove, ovo će bitno promeniti vašu vidljivost na Facebooku", rekao je potpredsednik menadžmenta proizvoda News Feed-a Adam Moseri.

Postoji i rešenje, ukoliko sajt ili stranica odluče da se vrate na pravi put i prestanu da postavljaju takve naslove, Facebook će ih "pomilovati" i vratiti ih među vidljive postove.

Pošto algoritam identifikuje ovakvu prevaru i na nivou stranice, ali i URL-a sajta, 'spameri' ne mogu da se izvuku tako što će pokušati sa novog sajta da postavljaju iste gluposti, jer će Facebook prepoznati njihove namere i ponovo ih penalizovati.

  • Zabrinut

    05.08.2016 13:04
    Hahah bas sam to hteo da napisem. Blic, Kurir, Telegraf i sve te nazovi novine ce da propadnu :D ahahaha :D
  • DonJuan

    05.08.2016 11:50
    Pa sta ce sad Blic, Telegraf, Alo i ostali?
  • w

    05.08.2016 11:19
    Blic (bljuc) će onda pući...svi naslovi su im takvi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija