RIK: Glasanje sa isteklim ličnim kartama moguće uz potvrdu

Republička izborna komisija utvrdila je večeras da će birači na predsedničkim izborima 2. aprila moći da glasaju uz važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na čijem je obrascu naveden matični broj, dok će birači kojima su lične karte istekle moći da glasaju uz potvrdu MUP-a da su pokrenuli postupak za njihovo produženje.
- Ovim rešenjem, koje je jednoglasno doneto, pokrili smo sve slučajeve i neće biti diskriminacije u bilo kom smislu - rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.
 
Glasanje će se održati 2. aprila od 7 do 20 časova, a birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, ali nisu dužni da to obaveštenje ponesu na biračko mesto.
 
Birači koji nisu u mogućnosti da iz zdravstvenih razloga dođu na biračko mesto, kao osobe sa invaliditetom i stare nemoćne osobe, mogu da glasaju ako o tome obaveste birački odbor na dan glasanja do 11 sati. Birači sa invaliditetom mogu da na biračko mesto dođu uz pomoć psa vodiča, kao i da umesto ličnog potpisa koriste pečat sa potpisom odnosno ličnim podacima.
 
Pripadnici Vojske Srbije moći će da glasaju na 67 biračkih mesta određenih rešenjem RIK-a.
  • M. Kučić

    17.03.2017 09:21
    Čestitka!
    Želeo bih da među prvima čestitam bivšem premijeru Aleksandru Vučiću na pobedi u predsedničkim izborima, i da kažem kako mi se to nimalo ne dopada.
  • darko

    17.03.2017 08:03
    @Nik
    To se podrazumeva da mora da ima. Ovaj papir treba da ima dodatno
  • Obrad

    17.03.2017 07:54
    Dobar fol
    Potvrda se izdaje u prostorijama SNSa na ćošku Novosadskog Sajma i Branimira Ćosića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija