Đinđićeva sestra šokirana izjavom vladike

Sestra ubijenog premijera Gordana Đinđić Filipović izjavila je da je iz izjave penzionisanog vladike Atanasija Jevtića moguće zaključiti da on opravdava to ubistvo i poziva na nova, i upitala da li vladika ima neka saznanja o pozadini likvidacije njenog brata.
Sestra ubijenog premijera Gordana Đinđić Filipović izjavila je da je iz izjave penzionisanog vladike Atanasija Jevtića moguće zaključiti da on opravdava to ubistvo i poziva na nova, i upitala da li vladika ima neka saznanja o pozadini likvidacije njenog brata.

"Jako sam povređena istupanjem penzionisanog vladike Atanasija Jevtića koji je krtikujući aktuelnu vlast da je ne zanima nebeska Srbija izjavio da je to govorio i Zoran Ðinđić, pa je završio tako kako je završio. Iz navedene izjave može se zaključiti da pomenuti vladika to ubistvo opravdava i poziva na nova ubistva", rekla je za "Blic" sestra ubijenog premijera Gordana Ðinđić Filipović.

Ona je istakla da istupanje Atanasija Jevtića nameće i značajna pitanja.

"Da li je takav stav hrišćanski i podržan od crkve? Šta će crkva preduzeti? Da li vladika ima neka saznanja da je Zoran ubijen zbog takvog stava i da li se u krugu njegovih istomišljenika o važnosti 'nebeske Srbije' nalaze i nalogodavci ili podstrekači Zoranovog ubistva? Šta će tim povodom preduzeti MUP i tužilaštvo?", navela je sestra ubijenog premijera Zorana Ðinđića.

"Koliko godina treba da prođe od smrti Zorana Ðinđića, pa da svako ko želi da se pojavi u vestima kupuje ulaznicu za pojavljivanje tako što će pljunuti i naružiti Zorana ili se pozvati na njega kao bliskog prijatelja (što je svejedno)? Do kada će to društvo dozvoljavati", rekla je ona.

Gordana Ðinđić Filipović je istakla da je njen brat celog života "za Srbiju, nebesku ili zemaljsku, Srbiju prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti, prvu ili drugu, ali za Srbiju, davao celog sebe i na kraju dao i svoj život, i dodala:

"Šta su učinili i dali pomenuti vladika i njegovi istomišljenici".

Penzionisani vladika Atanasije Jevtić u saopštenju za medije naveo je juče da on sa protesta protiv briselskog sporazuma nikome nije pretio već da je to što je rekao bio "vapajni krik".

  • Spark

    13.05.2013 05:58
    inverzija
    Oni koji vole Zemaljsku Srbiju, odlaze protiv svoje volje u Nebesku, a oni koji vole Nebesku nikako da napuste Zemaljsku. Ostaju ovde da trule i smrde. Ovi 'nebeski' poslanici sa zamascenim bradama u crnim mantijama dokazuju da Boga nema, ali da svakako ima Djavola.
  • Joca

    12.05.2013 18:00
    Kava mrznja
    Sve veliki Srbi pa cak i previse pismeni da im samo par slova Koje je moguce pogresiti to sa pismenoscu nema nikakve veze cak idu tako daleko da propagandu protiv Djindjica tako jadno usmeravaju da je bio najveci krvnik i sta ne sve nema nam pored takvih a ima ich previse suzivota moramo se pakovati i ostaviti GJadnu Srbiju takvim Djelatima
  • Limanac

    12.05.2013 16:28
    Za 50 godina Đinđića se više niko neće sećati tako da nema mesta za brigu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.