Pokrajina podržava radnike Dnevnika

Pokrajinske vlasti ponovo su podržale ponudu kompanije VAC da pokloni svoj udeo od 55 odsto vlasništva u Dnevniku zaposlenima.
Pokrajinske vlasti ponovo su podržale ponudu kompanije VAC da pokloni svoj udeo od 55 odsto vlasništva u Dnevniku zaposlenima.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin rekao je da niko iz Dnevnik Holdinga ne može da nastupa mimo volje svog osnivača. Prethodno, VAC je odbio sporazum, jer je Dnevnik holding tražio da veći deo vlasništva pripadne firmi, a ne radnicima, pozivajući se na Agenciju za privatizaciju, koja nije dala saglasnost.

Pokrajina je zbog toga uputila dopis Ministarstvu ekonomije, sa molbom da Agencija podrži odluku Vlade Vojvodine.

  • niko

    11.12.2010 16:44
    jednostavna istina
    Radnici lista "Dnevnik" tzv.DVP su "oni koji imaju sve".Imaju plate, uplacene doprinose (staz i zdravstveno), regres, topli obrok, prevoz...I treba da imaju.To je po Zakonu.
    Radnici "Dnevnik" Holdiga AD su "oni koji nemaju nista".Nemaju plate, ne uplacuju im doprinose (ni staz ni zdravstveno), nemaju regres, nemaju topli obrok, nemaju prevoz...Trebalo bi da imaju ali Zakon ne vazi za njih.
    VAC je duzan "Dnevnik" Holdingu.Kada bi izmirio dugove i "oni koji nemaju nista" postali bi "oni koji imaju sve"."Oni koji imaju sve" nista ne bi izgubili ako VAC plati svoje dugove. To nema veze sa njima.
    Pa zasto onda Vi novinari trazite glave "onih koji nemaju nista"?Da li znate da "oni koji imaju sve" samo ne zele da budu u istoj sobi sa "onima koji nemaju nista"? A nekada su zajedno godima odvajali od plate 20% da se napravi zgrada.
    Zasto zelite da unistite 267 porodica "onih koji nemaju nista"?
    Zbog VACa??? Ko ste Vi?Da li ste culi za pojam "udje,uzme,izadje"? Pitajte ekonomiste!
    A ima jedan zakon koji vazi za sve:i "oni koji imaju sve" i "oni koji nemaju nista" zajedno cupkaju i puse ispred zgrade.
    A, gle cuda, zgrada je "onih koji nemaju nista" i niko im ne placa zakup, troskove(voda,struja...).
    A vi, svi mediji (i vi ste grupa "oni koji imaju sve") vodite zeatoku hajku protiv "onih koji nemaju nista". VAC ce Vam se zahvalti i vama i onom koga slusate!evri,evri,evri....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti