DSS traži vraćanje mandata

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije tražiće od Skupštine grada da im se vrate dva odbornička mandata posle prelaska njihovih odbornika u drugu odborničku grupu.

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije tražiće od Skupštine grada da im se vrate dva odbornička mandata posle prelaska njihovih odbornika u drugu odborničku grupu.

Odbornici Željko Travica i Slobodan Veselinović prešli su u odborničku grupu "Za evropski Novi Sad".

Prema rečima predsednika novosadskog odbora DSS-a Borka Ilića, Travica i Veselinović su isključeni iz stranke, a mandati moraju biti vraćeni po istom principu kao u slučaju Srpske radikalne stranke.

  • Gagi

    06.01.2011 13:06
    Juuu...
    Pravda je kod onog ko je na valasti!
    Jači ker jeb..., tako je bilo i ostaće!
  • Godo

    06.01.2011 12:59
    ko čeka taj... je dokon!
    Pošto odbornici Skuštine Grada više nemaju u posedu svoje neopozive na prazno potpisane ostavke na tu funkciju, a Upravni Sud se oglasio ne nadležnim za rešavanje povratka mandata 12 odbornika exSRS-a, a ni Skupština Grada, kao ni njen predsednik nisu reagovali kada su ti odbornici pismeno zatražili da im se vrate mandati, pa ni Ustavni Sud koji još uvek rešava pojedinačne zahteve svakog od 12 odbornika, od maja prošle godine niko ne donosi rešenje ili se prave blesavi kako onda ova dvojica exDSS-ovaca mogu da ostanu odbornici? Uzimaj te im mandate pa neka se žale i kada neki Sud donese rešenje o vraćanju onda neka im se i vrate mandati, a dotle metla!
  • Sedam

    06.01.2011 06:29
    Da ih obavestimo
    U međuvremenu je doneta sudska odluka da mandati pripadaju odbornicima, a ne strankama, jer ona idiotska odredba Ustava važi samo za republičke poslanike. Tako se sad čeka i formalno oduzimanje mandata SRS-u i povratak mandata bivšim radikalima (svi prvo prešli u SNS, a dobar deo njih posle kod Maje). Jel to DSS opet neobavešten ? Sem toga, zar nisu Koštuničini onomad ubeđivali narod da su baš ovi odbornici oni koji su najbolji za Novi Sad, pravi provereni kadrovi za kombinat, pa kako to da sad misle drugačije ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti