U nedelju 25. Novosadski polumaraton, zatvaraju se pojedine ulice

Novosadski polumaraton održaće se u nedelju, 25. marta, a start trke je na Trgu slobode u 11 časova.
U nedelju 25. Novosadski polumaraton, zatvaraju se pojedine ulice
Foto: 021.rs
Do sada se prijavilo više od 1.100 učesnika, a organizatori očekuju još prijavljenih na sam dan trke, posebno među srednjoškolcima i osnovcima. Pored domaćih trkača, prijavilo se i oko 150 stranih učesnika iz više od 20 zemalja.
 
Pored glavne trke, koja može da se trči i štafetno, u nedelju se održava niz kraćih trka: štafetni polumaraton (2 do 6 izmena), trka od 10,5 kilometara, trka od šest kilometara, kao i niz trka zadovoljstva za decu od predškolaca, preko osnovaca do srednjoškolaca.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom Ulicom 1.300 kaplara i Ive Andrića.

Direktor Novosadskog polumaratona Milan Dolga naveo je da je limit održavanja trke tri sata i da će se deonice staze otvarati za saobraćaj kako ih trkači istrče.
 
Predsednik Skupštine grada i predsednik Organizacionog odbora polumaratona Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke da se pridruže trkačima, a vozače je zamolio za razumevanje i strpljenje zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica.

Više informacija o polumaratonu može se dobiti na sajtu organizatora.

  • JOJ

    25.03.2018 10:42
    ?????
    Upravo ceo Liman 2,3 i 4 "uziva " u preglasnoj muzici,ona nas je probudila a nikome ne pada na pamet da sve to moze i TISE!
    Uzas od nekulture i bespotrebnog maltretiranja celog stanovnistva.
    A dolazi leto,pa muzika sa Stranda,Ribarskog,prikacenih brodova -restorana i preko puta,vesele nocobdije sa fals pevalkjama na MIKROFON pa udri do 04 ujutro.
    Ma sta koga briga dal neko treba da spava,bebe,stari,bolesni...
    Svasta sta pisem,pa i ostalim segmentima nasih zivota niko ne misli na nas!
  • Cvijo

    24.03.2018 22:32
    Svaki grad koji drži do sebe ima fudbalski i košarkaški klub, sajam, biciklističku trku, i maraton. Veliki gradovi obično trasiraju trku kroz svoje najatraktivnije delove i trude se da se trasa ne ponavlja. Novi Sad još uvek svoju trku drži u nekom ćošku zatvarajući nepunih 7 km ulica za trku koja je duga 21 km.
    Ljubljana je grad slične veličine, sa trkom koja je krenula da se razvija nekoliko godina kasnije. Otvorili su 42km svojih ulica za trkače i rezultat je preko 20 hiljada trkača svake godine. Čekam dan kada će maratonska trasa prolaziti kroz Jervrejsku ulicu pored sinagoge, preko Žeželjevog mosta, kroz Petrovaradin, Beogradsku kapiju, preko mosta Slobode, bulevarima...
  • Trostav

    24.03.2018 20:53
    Za.ebancija
    Opet, ko zna po koji put, za.ebavaju građane Telepa zbog nekih rekreativaca koji satima bauljaju ulicama Novog Sada. Dokle više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti