Vaterpolisti Srbije ubedljivo do finala Prvenstva Evrope

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Grčku sa 13:7 u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu i tako zakazala treće uzastopno finale na evropskim prvenstvima.

Pred oko 11.000 gledalaca u beogradskoj Areni Srbija je odigrala još jednu fenomenalnu utakmicu. Sjajno su igrali odbranu izabranici Dejana Savića, a u trećoj četvrtini su kanonadom u napadu slomili otpor Grka i obezbedili utakmicu za najsjajnije odličje.

Tok utakmice:

Poveli su Grci na samom početku posle neiskorištenog napada reprezentacije Srbije. Nedugo zatim, uspeo je Filip Filipović da donese izjednačenje. Odlično je utakmicu otvorio i golman Branislav Mitrović koji je dva puta je uspeo da odbrani zicere Grcima i tako sačuva prednost svoje ekipe.

Međutim, dobro su Grci igrali u napadu, uspeli su da iskoriste isključenja i da izjednače na 3:3. Ipak, "delfini" golom Mandića na odmor odlaze sa minimalnom prednošću od 4:3.

Veoma čvrsta igra u odbrani na obe strane i u drugom delu igre dovela je do toga da čak 4 minuta nije bilo pogotka. Prekinuo je ovaj post fantastičnim lobom mladi Dušan Mandić, pa je doneo Srbiji dva gola prednosti. Još jedan fenomenalan gol postigao je Pijetlović koji je praktično ugurao protivničkog centra do gol linije, a onda iza leđa poslao loptu u mrežu Grka. Srbija je ovu deonicu dobila sa 2:0, a na poluvreme otišla sa 6:3.

Potvrdili su "delfini" u trećoj četvrtini kvalitet o kojem ne treba trošiti mnogo reči. Definitivno su slomili otpor Grka, pre svega Pijetlović odličnom igrom na poziciji centra, da bi posle gola Prlainovića Srbija stigla do ogromnih 9:4. Pretposlednju deonicu "delfini" su dobili sa 4:1.

Pokazali su naši reprezentativci klasu i u poslednjem delu igre. Nisu srljali u napadu, čekali su greške protivnika, a kada imate u ekipi majstora poput Filipa Filipovića, Pijetlovića Prlainovića, onda protivnik nema mnogo šansi. Četvrta deonica završena je 3:3, a da naši reprezentativci nisu smirili igru, pobeda je mogla da bude i ubedljivija.

Ovo je treće uzastopno finale Srbije na evropskim prvenstvima, a protivnik će biti pobednik duela Crna Gora - Mađarska. Finale je zakazano za subotu.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).