Slovenačka čokolada u Ginisovoj knjizi rekorda

Čokoladu najveće površine na svetu napravila je firma "Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane, a rekord joj je sada i priznat u novom međunarodnom izdanju Ginisove knjige neobičnih rekorda, objavila je danas slovenačka agencija STA.

Divovska čokolada načinjena od 28 hiljada manjih, bila je sastavljena, izmerena, a dobrim delom i pojedena na festivalu čokolade i poslastica u Radovljici u Sloveniji.

Na njoj je ekipa poslastičara iz Ljubljane radila pune dve nedelje, utrošivši 1.450 kilograma čokolade.

Na kraju je to sada i zvanično najveća ikad napravljena čokolada na svetu, a bila je dugačka 14 metara i široka 10 metara.

Time je Ljubljana iz Ginisove knjige istisnula prethodnog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 kvadratna metra, tešku "svega" 800 kilograma.

Čokoladu "Nadalina" prošle je godine je povodom 25. godišnjice rada svoje firme, napravio splitski preduzetnik i muzičar Marinko Biškić.

  • Vlada

    09.09.2016 00:02
    ...
    Ja bih to pojeo za jedan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.