Kako da zamrznuti grašak sačuva ukus i vitamine: Evo rešenja

Kuvanje zamrznutog graška je standardan postupak za mnoge, ali on često postane gnjecav. Na sreću, postoji jedan trik zahvaljujući kojem ćete to sprečiti.
Kako da zamrznuti grašak sačuva ukus i vitamine: Evo rešenja
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kuvarica Erika Voker predlaže dinstanje graška kako bi on bio mnogo ukusniji, prenosi Klix.ba.

"Zapravo postoji ispravan način pripreme zamrznutog graška, a to nije kuvanje. Možete imati sladak i hrskav zeleni grašak za manje od 10 minuta", rekla je.

Kuvanje ne samo da ispira ukus smrznutog graška, već i troši esencijalne hranljive materije poput vitamina C i B.

Dinstanje graška sa malo putera ne samo da poboljšava njegov ukus, već i čuva njegovu teksturu.

Ona takođe predlaže i da grašak pospete šećerom, iako to deluje čudno, jer pojačava njegove prirodne arome.

"Dodajte malo šećera u grašak, dovoljno da pojačate njegovu prirodnu slatkoću. Neće imati čudan ukus i istaći će prirodnu slatkoću", rekla je.

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.