Kako da zamrznuti grašak sačuva ukus i vitamine: Evo rešenja

Kuvanje zamrznutog graška je standardan postupak za mnoge, ali on često postane gnjecav. Na sreću, postoji jedan trik zahvaljujući kojem ćete to sprečiti.
Kako da zamrznuti grašak sačuva ukus i vitamine: Evo rešenja
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kuvarica Erika Voker predlaže dinstanje graška kako bi on bio mnogo ukusniji, prenosi Klix.ba.

"Zapravo postoji ispravan način pripreme zamrznutog graška, a to nije kuvanje. Možete imati sladak i hrskav zeleni grašak za manje od 10 minuta", rekla je.

Kuvanje ne samo da ispira ukus smrznutog graška, već i troši esencijalne hranljive materije poput vitamina C i B.

Dinstanje graška sa malo putera ne samo da poboljšava njegov ukus, već i čuva njegovu teksturu.

Ona takođe predlaže i da grašak pospete šećerom, iako to deluje čudno, jer pojačava njegove prirodne arome.

"Dodajte malo šećera u grašak, dovoljno da pojačate njegovu prirodnu slatkoću. Neće imati čudan ukus i istaći će prirodnu slatkoću", rekla je.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka našla hepatitis A u voću iz Srbije

Nemačka je izdala upozorenje da je pronašla viruse hepatitisa A u zamrznutom voću iz Srbije, objavljeno je na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje i obaveštavanje o hrani (RASFF).

Nutela bi mogla da poskupi zbog mraza u Turskoj

Ljubitelji slatkog namaza Nutela će verovatno morati da uskoro plaćaju više za svoj omiljeni proizvod pošto je najjači prolećni mraz u poslednjoj deceniji značajno smanjio rod lešnika u Turskoj.