FOTO: "Jednorog kafa" novi hit u svetu

Jednorozi možda nikad nisu šetali ovom planetom, ali to nas neće sprečiti da maštamo o njima. Možda ih nikad nismo videli uživo, ali imamo jasnu viziju kako bi trebalo da izgledaju ta mistična bića.

Zbog toga nije nimalo čudno da su se jednorozi našli na brojnim prehrambenim artiklima, a svet trenutno oduševljavaju kafe s motivom malih konja s rogom. "Unicorn latte" je novi predmet želja ekipe s Instagrama koja je konstantno u potrazi za stvarima koje će super izgledati na njihovim fotkama.

Za ovu kafu će vam biti potrebni đumbir, limun, kokosovo mleko, med i obojene alge koje mu daju tu živu plavu boju. Ukrase čine kurkuma i šipak u prahu, kao i jestivo cveće i veganske mrvice za posipanje.

"Nazvali smo ovo piće Unicorn latte jer nam je recept omogućio da nađemo taj šaroliki i vibrantni deo sebe", rekli su kreatori ovog pića za Mashable. Kako kažu, alge u ovoj kafi pomažu u detoksikaciji epifize, žlezde u mozgu, što dovodi do "mentalne jasnoće i osvežava celo telo".

Iako ne žele otkriju tačan recept za ovu kafu, "New York Times" uspeo je da sastavi svoj recept za koji tvrde da je maksimalno sličan originalu.

Sastojci:

1 ½ šoljice sirovih indijskih oraščića, topljenih četiri sata
3 ½ šoljice filtrirane vode
1 mahuna vanile, ostrugana
50 grama đumbira
50 ml soka od limuna
1 kašičica ekstrakta Blue Majik spiruline
1 kašičica korena mače
3 datule
Spirulina u prahu, kao ukras (po izboru)

Pomešajte na visokoj brzini jedan do dva minuta dok ne dobijete glatku smesu. Višak stavite u frižider za drugu kafu. Poslužite toplo ili rashlađeno. Ako želite dodatno da je ukrasite, pospite prahom spiruline.

  • Veganka

    11.03.2017 20:34
    Med nije veganska namirnica. Vegani ga ne jedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima

Može li se jesti previše voća?

Voće je neizostavni deo uravnotežene ishrane jer, zahvaljujući vlaknima, pruža osećaj sitosti, hidrira organizam, a ćelije snabdeva energijom.