Soja sos star 360 godina na večeri za Trampa

Soja sos star 360 našao se na jelovniku državnog banketa koji je Južna Koreja organizovala za američkog predsednika Donalda Trampa.
Soja sos star 360 godina na večeri za Trampa
Foto: Pixabay
Na večeri su posluženi goveđa rebra sa sosom, napravljenim od "izuzetnog, 360 godina starog, soja sosa", rekao je portparol predsedničke kancelarije u Seulu.
 
Soja sos je jedan od osnovnih sastojaka južnokorejske kuhinje. Na gastronomskom sajmu 2012. godine, predstavljen je sos za koji se tvrdilo da je star 450 godina i za koji je određena cena od 100 miliona vona (77.000 evra).
 
Na banketu je služen i grilovani list, Trampova omiljena riba.
 
"Jelovnik sadrži hranu sa lokalnim, tradicionalnim ukusima, ali koja takođe može biti po ukusu predsednika SAD", rekao je zvaničnik.
 
Banket je bio potpuno suprotan veoma američkom meniju koji je u Japanu Trampu ponudio premijer Šinzo Abe, sa kojim američki predsednik ima mnogo srdačniji odnos nego s južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom.
  • Mali djura

    27.11.2017 01:09
    Heh, a za lordove iz vise kaste hrana cija je vrednost tolika da moze da narani bar deset hiljada ljudi. Nadam se da ce mu se smuciti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.