Doživotna količina pića za 1.500 evra

Jedna kineska destilerija ponudila je kupcima doživotnu količinu baiđiua, kineskog alkoholnog pića napravljenog od žitarica, za 11.111 juana (1.434 evra).
Promocija kompanije "Điang Sjao Bai" ograničena je na 33 kupca, koji će svakog meseca, do kraja života, na kućnu adresu dobijati karton baiđiua sa 12 flašica od 100 mililitara, piše Mashable. 
 
Ukoliko kupac umre u narednih pet godina od trenutka kupovine, isporuka se može preneti na jednog od članova porodice. 
 
Ova akcija se sprovodi povodom 11. novembra - Dana rasprodaje, koji predstvalja najveći događaj tekve vrste na svetu i, po količini prodate robe, tri puta premašuje Crni petak u SAD. "Điang Sjao Bai", inače, doživotnu količinu baiđiua prodaje po ceni od 99.999 juana (oko 13.000) evra. 
 
Baiđiu, što u prevodu sa kineskog znači "belo piće", u proseku sadrži 52 procenta alkohola. Pravi od žitarica sirka, pšenice ili pirinča, i konzumira se kao kratko piće (šot).
  • ja

    11.11.2017 23:08
    Ako ja zaškiljim od jake rakije, šta li uradi Kinez?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.